Putin a mulțumit FSB că a salvat Rusia de război civil. Șoigu era prezent, nimeni de la GRU

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.06.2023 - 20:56
Putin le-a mulțumit celor care au salvat țara de război civil-Foto: Profimedia Images

Putin le-a mulțumit FSB și celor care au salvat Rusia de război civil. Șoigu era prezent, nimeni de la GRU. Au fost prezenți șefii Ministerului de Interne, Gărzii Naționale, Serviciului Federal de Securitate (FSB) și Serviciului Federal de Gardă (FSO).

SHARE

Președintele rus Vladimir Putin a mulțumit marți la Kremlin forțelor de securitate ale țării pentru menținerea ordinii constituționale și pentru că „și-au demonstrat loialitatea față de popor și jurământul militar”, spunând că au oprit un război civil.

Putin a declarat în fața unor unități ale armatei și ale Ministerului de Interne, Garda Rusă, Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Gardă (FSO), că „au asigurat legea și ordinea în momentul revoltei”.

Putin a mulțumit FSB că a salvat Rusia de război civil. Șoigu era prezent, nimeni de la GRU

„Astăzi, aici, pe istorica Piață a Catedralei a Kremlinului din Moscova, stau militari ai forțelor armate ale Rusiei, ai Gărzii Naționale, FSB, Ministerul de Interne, FSO, soldați și ofițeri, adevărați apărători ai Patriei, care, la o oră grea pentru țară, împreună cu tovarășii lor, au stat în calea tulburărilor al căror rezultat inevitabil avea să fie haosul”, a spus președintele rus.

„Ați protejat ordinea constituțională, viața, securitatea și libertatea cetățenilor noștri, ne-ați salvat patria de șocuri și, de fapt, ați oprit războiul civil.”

Președintele a lăudat munca forțelor de securitate ca fiind „exactă și bine coordonată”, menționând că „și-au dovedit într-adevăr loialitatea față de poporul rus și jurământul militar”, făcând inutilă implicarea forțelor armate angajate în „operațiunea specială” din Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, și-a făcut apariţie publică pentru prima dată de la rebeliune, potrivit pravda.com.ua.

În afară de Șoigu, la întâlnire au participat și următorii oficiali: Nikolai Patrușev- secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Kolokolțev-ministrul Afacerilor Interne, Aleksandr Bortnikov- directorul FSB, Viktor Zolotov-directorul Serviciului Federal al Trupelor Gărzii Naționale, Dmitri Kocinev- șeful Serviciului Gărzii Federale și Aleksandr Bastrikin-președintele Comitetului de anchetă.

Ceremonia s-a încheiat cu un minut de reculegere pentru a onora piloții care au fost uciși în timpul revoltei. Armata rusă a pierdut șase elicoptere și un avion de recunoaștere și un număr de piloți, asupra cărora nu se insistă.

Garda Națională va primi arme grele și tancuri

Șeful Gărzii Naționale Ruse, Viktor Zolotov, a spus că va primi arme grele și tancuri.

Potrivit acestuia, această problemă a fost discutată cu Putin.

Citește și: Cine a fost în spatele revoltei Wagner condusă de Prigojin. Presiunile elitei ruse asupra lui Putin

Ministerul rus al Apărării a raportat că Grupul Wagner se pregătește să predea armele sale grele Forțelor Armate Ruse.

La 24 iunie, șeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat Ministerul rus al Apărării că i-a atacat pe luptătorii săi, și a pornit spre Moscova într-un „marș al justiției”, promițând că „are să răstoarne șefi militari”.

Citește și: Aleksei Diumin, șeful din umbră al lui Prigojin, pregătit să devină noul ministru rus al apărării

Serviciul Federal de Securitate a desemnat acțiunile Grupului Wagner „o rebeliune armată” și a deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin, în timp ce Putin a numit revolta companiei private paramilitare un act de „trădare”.

Mai târziu în acea zi, Prigojin și luptătorii săi au decis să se întoarcă „pentru a evita vărsarea de sânge” când se aflau la 200 de kilometri de Moscova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te