Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.08.2024 - 16:38
Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk - Foto: Kyiv Post
Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk - Foto: Kyiv Post

Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk. Trupele ruse au atacat cu inttenție un obiectiv civil, un hotel din Kramatorsk, rănind trei jurnalişti. Un al treilea este dispărut sub dărâmături.

SHARE

Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk.

Trupele ruse au lansat un atac peste noapte asupra Ucrainei, folosind o varietate de rachete, inclusiv rachete balistice și drone kamikaze, potrivit comandantului forțelor aeriene ucrainene, general-locotenent Mikola Olesciuk.

Atacul rusesc din timpul nopții a vizat un hotel din orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei,unde erau cazați jurnaliști. 

Putin a lansat un atac furibund asupra hotelului unde erau cazați jurnaliști străini în Kramatorsk

Totodată, duminică dimineaț Rusia a atacat regiunile din prima linie din Ucraina cu diferite tipuri de rachete. Potrivit lui Olesiuk, regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov și Donețk au fost lovite.

Trupele ruse au folosit rachete terestre, lansate din regiunile Voronej și Rostov, inclusiv rachete de croazieră Iskander-K și rachete balistice Iskander-M.

De asemenea, au lansat șase rachete ghidate Kh-59/Kh-69 din regiunile rusești Kursk și Belgorod.

„Datorită eforturilor active ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, majoritatea rachetelor nu și-au atins ținta”, a spus Olesciuk, potrivit European Pravda.

Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut pedepsirea Rusiei pentru atacul de sâmbătă asupra Kramatorsk, care a dus la rănirea jurnaliştilor străini.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Gheorghi Tihîi , a menționat că atacurile direcționate asupra personalităților mass-media au devenit o tactică militară sistematică a Rusiei. 

„O altă lovitură odioasă și deliberată a Rusiei a țintit aseară zonele rezidențiale din Kramatorsk, rănind jurnaliștii din presa străină într-un hotel. Aceste crime de război barbare trebuie condamnate, urmărite și pedepsite”.

Reuters a raportat că un membru al echipei agenției care acoperă războiul din Ucraina a dispărut în urma atacului rusesc, iar alți doi au fost transportați la spital.

În total, o echipă de șase membri Reuters stătea la Hotelul Sapphire, care a fost lovit de bombardamente.

Citește și: Ziua Independenței Ucrainei. Zelenski despre Putin: "bătrân bolnav care ameninţă cu butonul roşu”

Jurnalista poloneză Monika Andruszewska, care a acoperit războiul din Ucraina din 2014, a fost rănită în atac. Ea conducea o mașină fiind aproape de locul unde a căzut o rachetă.  Andruszewska a documentat crimele de război ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei și a oferit asistență armatei ucrainene.

Rusia a desfășurat nouă drone kamikaze Shahed de la Capul Ceauda în Crimeea. Opt dintre aceste drone au fost doborâte de unitățile mobile de pompieri din regiunea Mikolaiv.

Citește și: Putin vrea să trimită la centrala nucleară din Kursk 2.000 de „experți”. Are o problemă: ucrainenii

Potrivit Vitali Kim, șeful Administrației Militare Regionale Mikolaiv (OVA), căderea fragmentelor de drone a deteriorat structuri civile și a provocat un incendiu, dar nu au fost raportate victime.

„Ca urmare a căderii resturilor, 15 clădiri rezidențiale și agricole au fost avariate în districtul Mikolaiv”, a precizat Kim.

Procuratura Generală a raportat pe Telegram că la 24 august, la ora 22:35, forțele ruse au lovit Kramatorsk cu o rachetă Iskander-M.

Vadim Filașkin, șeful OVA din Donețk, a declarat că atacul rusesc asupra Kramatorsk a vizat în mod special hotelul jurnaliștilor.

Jurnaliştii au fost diagnosticaţi cu leziuni cauzate de explozii, contuzii cerebrale, fracturi la  picioarelor şi multiple contuzii şi tăieturi. Au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului.

O anchetă preliminară a fost declanșată în cadrul procedurii penale pentru încălcarea Legilor și regulilor războiului (Partea 1 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Pe lângă hotel, a fost avariată și o clădire înaltă din apropiere. Autoritățile, poliția și echipele de salvare se află în prezent la fața locului, curățând resturile și efectuând operațiuni de salvare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te