Proteste violente în Catalonia pentru eliberarea unui rapper

DE Adina Mutăr | 22.02.2021 - 20:24
sursă yahoo

În șase nopți de proteste violente declanșate de condamnarea la închisoare a unui rapper în Catalonia, poliția spaniolă a arestat cel puțin 160 de persoane.

SHARE

Majoritatea celor arestați protestau în regiunea natală a rapperului Pablo Hasel, Catalonia, unde orașe importante precum Barcelona au avut proteste și revolte de stradă.

Poliția catalană a declarat luni că 129 de persoane din regiune au fost reținute.

Protestatarii cer eliberarea lui Hasel, care a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru „glorificarea terorismului și insultarea monarhiei și poliției spaniole” în versurile și postările sale.

Amnesty International a denunțat sentința. Un grup de aproximativ 200 de artiști spanioli, printre care regizorul Pedro Almodovar și actorul Javier Bardem, au semnat o petiție în sprijinul său, avertizând că legile privind libera exprimare a Spaniei reprezintă o amenințare pentru „toate personalitățile publice care îndrăznesc să critice deschis acțiunile instituțiilor statului”. "

Dar protestele au depășit cu mult demonstrațiile pașnice în favoarea liberei exprimări

Unii protestatari au jefuit magazine, ca Nike, Tommy Hilfiger, Versace și Diesel de pe strada comercială La Gracia din Barcelona.

O tactică preferată a protestatarilor este formarea de baricade între ei și poliție, folosind orice se poate deplasa pe stradă - containere mari de gunoi, vehicule, indicatoare stradale sau mese de cafenea, cărora le dau foc.

Baricadele în flăcări au deteriorat drumurile și clădirile din apropiere. Numai în Barcelona, ​​daunele aduse proprietăților publice au fost estimate la aproximativ un milion de dolari.

Protestele au cauzat, de asemenea, ciocniri directe între polițiști și protestatari. 

Mai multe persoane au fost rănite grav, inclusiv o tânără care și-a pierdut ochiul după ce a fost împușcată cu un glonț de cauciuc.

În afara Cataloniei, protestatari au fost arestați și la Madrid, Bilbao, Granada și Pamplona.

Luni seara, la Barcelona, ​​au fost convocate mai multe proteste, care vor marca șapte zile consecutive de ciocniri în capitala catalană.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.