Intervenţii similare ale forţelor de ordine au fost semnalate şi în alte oraşe.
Acţiunile poliţiei din Yangon au vizat şi jurnalişti care relatau de la proteste, a consemnat portalul Myanmar Now.
Ţara sud-est-asiatică a devenit scena unor ample proteste după puciul de la 1 februarie, în urma căruia armata a preluat puterea, arestându-i pe lidera de facto Aung San Suu Kyi şi pe preşedintele Win Myint. Trei oameni au fost ucişi în cursul manifestaţiilor de protest şi zeci de oameni au fost arestaţi.
Manifestanţii cer eliberarea lui Suu Kyi şi reinstalarea guvernului civil
Vineri, noul şef al comisiei electorale din Myanmar, numit de juntă, a declarat invalid rezultatul alegerilor generale din noiembrie, câştigate covârşitor de partidul lui Aung San Suu Kyi, a informat cotidianul The Irrawaddy, citat de dpa.
Lidera de facto a guvernului din Myanmar, Aung San Suu Kyi, a fost arestată de forţele armate la începutul lunii februarie.
Partidul condus de câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace din 1991, Aung San Suu Kyi - criticată pe scară largă la nivel internaţional pentru modul de gestionare a crizei musulmanilor rohingya dar care continuă să se bucure de sprijinul majorităţii populaţiei -, a câştigat fără drept de apel alegerile din noiembrie.
Alegerile din noiembrie au fost cel de-al doilea scrutin general după 2011, când junta militară care a condus ţara timp de jumătate de secol a fost dizolvată.
Militarii susține însă că, sub pretextul pandemiei de COVID-19, alegerile 'nu au fost nici libere şi nici corecte'.