Propagandiștii Kremlinului pregătesc instaurarea „dictaturii Kim” în Rusia: Vom picta un nou peisaj

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.09.2023 - 20:52
Prezentatoarea TV Olga Skabeeva - Foto: Profimedia Images

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Kim Jong Un a stârnit dezbateri aprinse în rândul comentatorilor din spațiul media rusesc. Rușii de rând sunt total împotriva apropierii Rusiei de dictatura cruntă din Coreea de Nord, dar propagandiștii „pregătesc terenul” unui nou peisaj.

SHARE

Atât analiștii, cât și personalitățile televiziunii și-au exprimat opiniile cu privire la vizita liderului nord-coreean.

Propagandiștii Kremlinului pregătesc instaurarea „dictaturii Kim” în Rusia

Într-un segment distribuit de jurnalistul BBC Francis Scarr, analistul rus Yuri Tavrovsky menționează că "nimeni nu poate prezice cu exactitate rezultatul acestei întâlniri", însă este evident că cei doi lideri vor aborda subiecte precum armamentul, sectorul agricol și forța de muncă.

Mai mult, Tavrovsky subliniază că cei doi lideri se bucură de deplină autoritate și nu sunt restrânși de mandatele parlamentare cu o durată de patru sau cinci ani, așa cum se întâmplă în democrațiile Occidentale.

Citește și: Dictatură ca la carte în Rusia. Peskov: Nimeni nu va putea concura cu Putin dacă va candida în 2024

"Putem spune că acești doi sunt, într-un fel, creatori, artiști! Prin colaborarea lor, ei sunt pe cale să schițeze un nou peisaj al relațiilor din Orientul Îndepărtat", afirmă Tavrovski.

Rușii de rând sunt resemnați. Dictatura nord-coreeană cuprinde Rusia

Daniil Orain, un vlogger rus care deține canalul de Youtube „1420 channel” a luat câteva interviuri pe stradă în Moscova cu privire la „prietenia Rusiei” cu dictatorul nord-coreean.

Iată ce au răspuns rușii de pe stradă:

„Ei (nord-coreenii nu dau nimic la TV, în afară de cele agreate de dictaturp. Totul este cenzurat. Oamnii nu au voie să părăsească țara. Trăiesc în izolare totală”, spune Marina, o rusoaică de 45 de ani.

„Cred că așa va fi și viitorul nostru. Nu știu cum putem preveni asta. Nu sunt sigura că putem schimba ceva”, spune Polina, o tânără de 28 de ani din Rusia.

Citește și: Putin n-ar vrea alegeri prezidențiale în Rusia, în 2024. Peskov: „Sunt o birocraţie costisitoare”

Întrebat dacă este pregătit să trăiască ca în Coreea de Nord, Vitalik de 26 de ani din Moscova spune: „Nu știu cum este acolo (în Coreea de Nord n.red) și nici nu vreau să știu.

„Foarte curând va fi și aici (în Rusia n.red) la fel (ca în Coreea de Nord n.red). Un rus de rând nu poate face nimic  pentru a schimba acest lucru”, spune Evgeni, un alt rus.

Dictatură ca la carte în Rusia. Peskov: Nimeni nu va putea concura cu Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciază că alegerile prezidenţiale prevăzute în Rusia în martie 2024 nu servesc la nimic, sunt o ”birocraţie costisitoare” şi că Vladimir Putin va fi ales cu peste 90% din voturi.

Peskov, citat de media de stat Russia-24, a afirmat că Putin "se bucură de un sprijin absolut din partea populației", deși în realitate nu este nici pe departe așa. Rușii de rând sunt terifiați de dictatorul de la Kremlin și marea majoritate refuză să spună cu adevărat ceea ce cred. Cei mai mulți se declară „apolitici” când sunt întrebați chestiuni cu privire la Putin și războiul pe care îl duce în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te