Propagandă rusească după România-Ucraina 3-0. Ce au strigat de fapt suporterii români: „Putin, c..o”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.06.2024 - 08:21
Propagandă rusească după România-Ucraina 3-0. Ce au strigat de fapt suporterii români: „Putin c...o” - Foto: Profimedia images

Propagandă rusească după România-Ucraina 3-0. Victoria zdrobitoare a României în fața Ucrainei a făcut înconjurul planetei. Toată presa a felicitat evoluția remarcabilă a tricolorilor, însă doar rușii au „văzut” altceva și au „inundat” rețelele de socializare cu informații false.

SHARE

Victoaria zdrobitoare a României în primul meci de la EURO 2024 în meciul cu Ucraina a „aprins imaginația” propagandiștilor ruși care au ținut să își facă simțită prezența chiar dacă naționala țării lor a fost interzisă după ce dictatorul rus Vladimir Putin a declanșat cel mai mare război în Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Propagandă rusească după România-Ucraina 3-0. Ce au strigat de fapt suporterii români: „Putin c...o”

Propagandiștii ruși au manipulat un videoclip în care suporterii români, la un moment-dat au început să strige: „Putin, c...o”, făcându-l să pară că suporterii români ar fi strigat simplu numele dictatorului Putin.

Imediat, informația s-a răspândit pe rețelele de socializare și mulți fani ai fotbalului din lumea întreagă au fost contrariați și au început aclame că România este „putinistă”.

Citește și: România învinge la scor de neprezentare Ucraina! Tricolorii au făcut show la debutul la EURO 2024

Video al propagandei ruse aici

 

Ce au strigat românii în realitate?

La scurt timp, fanii români au postat filmarea originală în care Putin este înjurat de o mare parte a suporterilor români veniți la meci.

Suporterii români au strigat în cor: „Putin, c....o, la la la la la la... Putin c...o”, așa cum se aude pe filmare.

Victoria uriașă la EURO 2024. România face spectacol pe teren și în tribune

România a revenit la Campionatul European într-un stil incendiar cu o victorie istorică în fața Ucrainei la Munchen.

Citește și: Ce fost mare fotbalist spune că România poate termina grupa de la Euro 2024 pe primul loc

Naționala lui Nicolae Stanciu a învins reprezentativa Ucrainei cu un scor de neprezentare (3-0) după o evoluție remarcabilă a tricolorilor. Sărbătoarea pe Alianz Arena a început după golul de geniu a lui Stanciu în minutul 29. Răzvan Marin în minutul 53 și Denis Drăgus au „spart poarta” Ucrainei de încă două ori.

Tricolorii se află la a 6-a participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei).

De partea cealaltă, Ucraina a ajuns la al-4-lea EURO consecutiv, iar cea mai bună performanță a fost obținută la precedentul turneu final, când s-a calificat în sferturi, unde a pierdut în fața Angliei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te