Propaganda de la Kremlin pledează pentru un atac nuclear pentru a aduce „pacea” în lume

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.05.2022 - 09:04
Propaganda de la Kremlin pledează pentru un atac nuclear pentru a aduce „pacea” în lume/FOTO: Pixabay

De două săptămâni, propaganda de la Moscova pledează intens, în special prin intermediul televiziunilor controlate de Kremlin, în favoarea folosirii armelor nucleare în conflictul din Ucraina.

SHARE

Vladimir Putin nu va avea în curând „nicio cale de întoarcere” decât aceea de a dezlănțui armele nucleare asupra Ucrainei, susține un cunoscut reporter de război al televiziunii ruse, citat de publicația britanică „Daily Mail”.   

Alexander Sladkov, unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, a pledat în favoarea lansării unei bombe atomice, care să provoace „un crater de mărimea mai multor regiuni” într-un „mod demonstrativ”, pentru a intimida NATO.

Sladkov le-a transmis sutelor de mii de ruși care îl urmăresc că s-ar putea să se apropie momentul „ultimei soluții”, deoarece aproximativ 40 de țări oferă Ucrainei arme folosite împotriva rușilor, scrie ziarul britanic.

„Se vorbește tot mai mult despre armele nucleare, iar Rusia are multe de spus în această privință”, a precizat  Sladkov, într-una dintre postările sale. „Avem o soluție pentru Ucraina. Există mai multe, dar, totuși, ni se amintește de ultima soluție - armele nucleare. Dacă nimeni nu ne va auzi, iar 40 de țări vor continua să-i ajute pe neonaziștii ucraineni, nu vom avea cale de întoarcere!”, a adăugat el.

Citește și: VIDEO „Avionul apocalipsei”, de unde Putin poate declanșa un război nuclear, scos la parada de 9 Mai

„Americanii au folosit arme nucleare în Japonia, într-un mod demonstrativ. Așa că noi, rușii, va trebui să o facem în mod demonstrativ în Ucraina pentru a elimina problema unei confruntări ulterioare cu acele 40 de țări. Un crater de mărimea mai multor regiuni va fi un exemplu clar în privința seriozității apelului Rusiei către NATO de a reveni la pace și armonie!”, a mai arătat Sladkov, citat de Daily Mail.

Citește și: Garry Kasparov: Supraviețuirea lui Vladimir Putin depinde de rezultatul războiului din Ucraina

„Europenii și americanii nu reușesc să înțeleagă că nu trebuie să hărțuiești o țară vecină cu un potențial nuclear atât de uriaș”

„Unde se va duce Ucraina? Exact acolo unde se îndreaptă acum, cu singura diferență că va fi mai rapid și mai ieftin pentru Rusia. Europenii și americanii nu reușesc să înțeleagă că nu trebuie să hărțuiești o țară vecină cu un potențial nuclear atât de uriaș!”, a continuat el.

La sfârșitul săptămânii trecute, presa rusă de stat l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin să șteargă Marea Britanie de pe hartă cu un val de maree uriaș, declanșat de o bombă nucleară

Dmitri Kiseliov, cunoscut drept „purtătorul de cuvânt al lui Putin”, a cerut în emisiunea sa de duminică seara atacuri asupra Regatului Unit cu o dronă subacvatică „Poseidon”, despre care a spus că va declanșa un val tsunami radioactiv de 500 de metri și „va arunca Marea Britanie în adâncurile oceanului”.

Al Treilea Război Mondial - „sfârșitul umanității”

Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a criticat marți propaganda rusă care pledează pentru folosirea armelor nucleare în conflictul din Ucraina, avertizând că acest lucru ar însemna „sfârșitul umanității”.

„Nu aș exclude posibilitatea ca armele nucleare să fie folosite”, a spus Muratov la Geneva, la un eveniment care a marcat Ziua Mondială a Libertății Presei. Muratov, al cărui ziar, „Novaya Gazeta”, a fost nevoit să își suspende publicarea pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, a avertizat că „războinicii propagandei Kremlinului” se străduiesc să facă utilizarea armelor nucleare mai acceptabilă pentru publicul rus.

„De două săptămâni, auzim pe ecranele televizoarelor noastre că ar trebui deschise silozurile nucleare!”, a spus el. Contrar narațiunii propagandistice, desfășurarea unor astfel de arme „nu ar fi sfârșitul războiului”, ci „sfârșitul umanității”, a precizat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te