Programe pilot pentru organizarea de spectacole în spaţii închise

DE Andrei Mocanu | 04.04.2021 - 16:30
Programe pilot pentru organizarea de spectacole în spaţii închise.Fotografie creată de Donald Tong, de la Pexels

Două programe pilot care ar permite organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională Bucureşti şi la Teatrul Naţional Bucureşti sunt în lucru la Ministerul Culturii, a anunțat sâmbătă ministrul Bogdan Gheorghiu.

SHARE

La spectacole ar urma să participe persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală şi pot face dovada că au dezvoltat anticorpi sau cei dispuşi să se testeze înainte de spectacol. Potrivit ministrului, primele concluzii vor fi anunțate după data de 5 aprilie vor exista şi unele concluzii.

„În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti, dar vă anunţ în premieră că avem în vedere şi un program pilot pe componenta de teatru indoor şi vom implica în acest sens Teatrul Naţional Bucureşti, deja am purtat discuţii în acest sens şi cu domnul Caramitru.

Citește și: Lider al clanului Corduneanu, reținut cu tot cu soție. Au șantajat o femeie ca să scoată bani negri

Cele două instituţii, atât Opera Naţională cât şi Teatrul Naţional au infrastructura necesară pentru a putea implementa normele şi pentru a putea evalua şi monitoriza efectele acestor norme se sănătate pe care le vom elabora şi reglementa normativ ulterior”, a declarat Bogdan Gheorghiu, citat de News.ro. Potrivit acestuia, primele concluzii vor fi anunțate după data de 5 aprilie. 

Ministrul a precizat că autorităţile române au „studiat” ceea ce s-a întâmplat în Spania şi Olanda, care au implementat deja astfel de proiecte culturale, la care oamenii au putut participa după ce s-au testat, iar contravaloarea testului şi preţul măştii de protecţie a fost incluse în tariful biletului de intrare.

La spectacolele organizate de  Opera Naţională din Bucureşti și Teatrul Național (TNB) ar urma să participe persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală şi pot face dovada că au dezvoltat anticorpi sau cei dispuşi să se testeze înainte de spectacol.

Citește și: Medic: Afară scandau acei anti-mască. Aşteptam pat la ATI ţinând de mână pacientul fără oxigen

„Vor fi testaţi doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală şi s-au imunizat”, a menţionat ministrul Culturii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.