Prinţul William, pentru britanici: ''Respectaţi recomandările oficiale''

DE Mircea Marian | Actualizat: 20.03.2020 - 23:46
Prințul William Foto: Facebook

Prinţul William al Marii Britanii şi-a îndemnat compatrioţii să respecte recomandările formulate de Guvernul de la Londra pentru a limita răspândirea noului coronavirus şi a lăudat eforturile depuse de angajaţii din domeniul sănătăţii în lupta lor împotriva pandemiei.

SHARE

"Fiecare are un rol de jucat", a declarat prinţul William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, la finalul unei vizite efectuate joi alături de soţia lui, Kate, la un centru de apeluri din Croydon, un oraş la sud de Londra, unde angajaţi din sistemul medical preiau apeluri non-urgente pentru National Health Service (NHS).

"Ultimele săptămâni, şi mai ales ultimele zile, au fost în mod justificat îngrijorătoare din cauza răspândirii coronavirusului", a declarat prinţul britanic, în vârstă de 37 de ani, care a adăugat că transmite întregului corp medical mulţumiri speciale din partea bunicii lui, regina Elisabeta a II-a, şi a tatălui său, prinţul Charles.

"Însă, în astfel de vremuri ne dăm seama cât de mult reprezintă NHS acea parte care este cea mai bună din ţara şi societatea noastră - oameni cu diverse pregătiri şi diverse parcursuri de viaţă, cu experienţe şi aptitudini diferite, lucrează împreună pentru un bine comun", a precizat prinţul William într-un comunicat publicat vineri.

Serviciile medicale britanice sunt supuse unei presiuni tot mai mari din cauza pandemiei de coronavirus, considerată cea mai mare criză de sănătate publică de după pandemia de gripă spaniolă din 1918, iar angajaţii centrului din Croydon preiau de cinci ori mai multe apeluri zilnice decât primeau cu puţin timp în urmă.

În spaţiul public au apărut şi critici la adresa unora dintre britanici care au ignorat recomandările Guvernului de a evita activităţile de socializare. Vineri, prim-ministrul Boris Johnson a ordonat închiderea barurilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor şi sălilor de sport pentru a limita răspândirea pandemiei.

"Cu toţii avem un rol de jucat, pentru a îi proteja pe aceia care sunt cel mai vulnerabili. Acest lucru înseamnă să acţionăm respectând cele mai recente recomandări ale experţilor, să stăm acasă dacă noi înşine sau cei alături de care locuim prezintă simptome şi să evităm contactele non-esenţiale, pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului", a declarat prinţul William.

Joi, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat că familia regală îşi asumă rolul ce îi revine în eforturile naţionale de limitare a pandemiei.

"Mulţi dintre noi trebuie să găsim noi modalităţi pentru a ţine legătura cu ceilalţi şi să ne asigurăm că persoanele la care ţinem sunt în siguranţă. Sunt sigură că vom fi la înălţimea acestei provocări", a declarat suverana, în vârstă de 93 de ani, într-un mesaj adresat naţiunii britanice.

"Vă pot asigura că eu şi familia mea suntem pregătiţi să ne jucăm rolul în această perioadă de mare incertitudine şi îngrijorare", a adăugat regina Elisabeta a II-a.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te