Prințul William cere BBC să investigheze dacă interviul dat de Lady Di în 1995 a fost forțat

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 20.11.2020 - 13:01
Prințul William cere BBC să investigheze dacă interviul acordat de LAdy Di în anul 1995 a fost unul forțat/FOTO: evz.ro

Prințul William a cerut postului BBC să lanseze o anchetă pentru „a cunoaşte adevărul” cu privire la controversatul interviu pe care l-a acordat mama sa, Diana de Wales, în 1995 ziaristului Martin Bashir, relatează joi online ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

SHARE

Potrivit cotidianului Daily Mail, prinţul William vrea să ştie dacă ziaristul de la BBC a amăgit-o pe Diana pentru a acorda un interviu programului „Panorama”, ceea ce ce BBC deja investighează prin intermediul unei comisii independente. Un judecător este cel care se ocupă de acest caz.

„Investigaţia independentă este un pas în direcţia corectă”, a asigurat prinţul William într-un comunicat. „Ar trebui să ajute la stabilirea adevărului din spatele acţiunilor care au determinat interviul pentru programul ‘Panorama’ şi deciziile adoptate de persoanele de la BBC în acel moment”.

Prinţul William se referă astfel la interviul, fără precedent, acordat de mama lui în 1995 şi care a fost urmărit de peste 20 de milioane de telespectatori.

În acest interviu, Lady Di a recunoscut aventura Prinţului Charles şi a dat detalii intime despre mariajul lor. Ea a pus de asemenea sub semnul îndoielii faptul că cel care era atunci soţul său ar putea deveni un rege bun.

Cel care a pus pe masă presupusa amăgire căreia i-a căzut victimă prinţesa şi la care ar fi recurs ziaristul pentru a o convinge să acorde interviul a fost fratele Dianei, Charles Spencer. Acesta asigură că Lady D a fost constrânsă să dea interviul prin intermediul unor documente bancare falsificate, alături de informaţii că ar fi fost urmărită de serviciile secrete.

Toată lumea ar dori să afle versiunea lui Martin Bashir, care a anunţat însă că este bolnav de COVID-19 şi nu poate da explicaţiile pertinente. Totuşi, miercuri, el a fost surprins pe stradă fără să prezinte simptome de indispoziţie sau de boală, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.