Primele cazuri de Omicron în America de Sud

DE Edi Neagu | 01.12.2021 - 10:06
Alertă în Brazilia din cauza Omicron. FOTO: Facebook

Brazilia a anunțat două cazuri ale noii variante în Sao Paulo.

SHARE

Guvernul statului Sao Paulo, în sudul Braziliei, a anunţat marţi două cazuri ale noii variante Omicron, primele din această ţară şi din America Latină, la turişti care au vizitat Africa de Sud, transmite AFP.

"Secretariatul de stat pentru sănătate din Sao Paulo a confirmat marţi primele două cazuri importate ale noii variante Omicron a noului coronavirus (SARS-CoV-2) în Brazilia. Confirmarea a fost făcută după secvenţierea genetică", a declarat guvernul statului Sao Paulo într-un comunicat.

Citește și: Numai patru centimetri de autostradă, construiți, după 1989, pentru fiecare român. În Moldova, zero

Un vas de croazieră cu aproape 300 de pasageri nu a avut acces în portul Puerto Madryn, în sudul Argentinei, iar pasagerilor li s-a ordonat izolarea, marţi, după ce la bord a fost depistat un caz de COVID-19, pe fondul temerilor legate de noua variantă Omicron, informează AFP.

Ministerul argentinian al Sănătăţii a precizat într-un comunicat că a 'ordonat izolarea tuturor pasagerilor aflaţi la bordul navei Hamburg' după ce marţi a fost anunţat un caz pozitiv.

Nava sub pavilion Bahamas se află în prezent în largul golfului Samborombon, la aproximativ 280 km sud-est de Buenos Aires, după ce a acostat vineri în capitala argentiniană.

Citește și: Pentru Marcel Ciolacu, în politică e ca în fotbal: „PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo”

După o alertă la bord despre un posibil caz pozitiv, în termen de 24 de ore au fost efectuate teste PCR celor 170 de pasageri şi 156 de membri ai echipajului, "toate fiind negative, inclusiv persoana în cauză", care a rămas totuşi izolată pe navă, potrivit ministrului Carla Vizzoti.

Dar un membru al echipajului, un lucrător medical, care fusese testat negativ sâmbătă, a ieşit pozitiv luni la un test antigen. Persoana este "asimptomatică", potrivit căpitanului navei citat în comunicatul ministerului.

O anchetă epidemiologică a fost iniţiată la bord, 'ale cărei rezultate vor dicta următorii paşi de urmat', a subliniat ministerul, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.