Primarul pus de Moscova în orașul ucrainean Energodar, rănit de o bombă artizanală

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.05.2022 - 21:13
Primarul pus de Moscova în orașul ucrainean Energodar, rănit de o bombă artizanală. / Foto: news.ro

Primarul desemnat de către Moscova la Energodar, un oraş situat în sudul Ucrainei, aflat sub control rus, se află în afara oricărui pericol, după ce a fost rănit într-o explozie, anunţă autorităţile locale, în timp ce Kremlinul denunţă un ”atentat”, relatează AFP.

SHARE

”Primarul, din nefericire, a suferit arsuri şi răni, însă viaţa sa şi a gărzilor sale de corp nu sunt în pericol”, a anunţat un oficial prorus în domeniul securităţii, Aleksei Selivanov, relatează news.ro, citând agenţia rusă de presă RIA Novosti.

El a denunţat un atac al ”serviciilor secrete ucrainene (SBU) vizând să intimideze populaţia civilă” în teritorii cucerite de către armata rusă.

Citește și: VIDEO Personaj monden, Edy Chioru al lui Ticuță, săltat pentru proxenetism și pornografie infantilă

Andrei Şevcik şi două gărzi de corp au fost, duminică, victime ale unei explozii la intrarea într-un imobil rezidenţial, la Energodar.

Comitetul rus de anchetă a anunţatcă o ”bombă artizanală” a fost plasată într-un ”dulap electric” şi s-a angajat să stabilească circusmtanţele incidentului.

Andrei Şevcik a fost numit primar al Energodar după ce trupe ruse au cucerit, în martie, acest oraş şi Centrala Nucleară Zaporijjea - cea mai mare din Europa -, situată pe teritoriul oraşului.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a estimat luni că este vorba despre un ”atentat” comis de către ”naţionalişti ucraineni”.

Citește și: SUA furnizează României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni în scop de cercetare

”Asta îi obligă pe militarii noştri să fie atenţi şi să ia măsuri preventive, pentru a evita ca asemenea acte teroriste să se repete”, a declarat într-o conferinţă de presă Dmitri Peskov.

”Naţionaliştii (ucraineni) îşi continuă activităţile. Scopul operaţiunii (militare speciale în Ucraina) este să lupte împotriva acestor elemente”, a subliniat el.

Energodar, un oraş cu aproape 50.000 de locuitori, a fost ridicat în anii '70 în jurul centralei nucleare, pe Nipru, în dreptul oraşului Zaporijjea, care se află sub control ucrainean.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.