Previziunile sumbre ale lui Nostradamus pentru 2023: Încă șapte luni de război

DE Elena Andrei | 01.01.2023 - 20:31
Previziunile sumbre ale lui Nostradamus pentru 202/Foto: diario

În celebra sa carte "Les Propheties", publicată în 1555 și cuprinzând 942 de versuri poetice, cunoscute sub numele de quatrains, francezul și-a transmis codificat viziunile sale despre viitor.

SHARE

Descris ca fiind "Profetul nenorocirii", doctorul s-a inspirat din textele biblice și din propriile experiențe legate de ciumă, predicțiile sale fiind axate pe foamete și suferință.

La mai bine de 400 de ani de la publicarea cărții lui Nostradamus, lucrarea sa rămâne populară, deoarece predicțiile sale sunt complet deschise la interpretare și pot însemna orice.

MailOnline analizează câteva dintre previziunile lui Nostradamus pentru 2023. 

Lumea se va confrunta cu un "mare război" purtat de forțe "malefice și cu ruina economică în 2023, potrivit previziunilor astrologului francez Nostradamus, din secolul al XVI-lea.

„Șapte luni de mare război”

„Șapte luni de mare război, oameni morți din cauza răulu”, a scris Nostradamus pentru 2023.

Aceste previziuni vin într-o perioadă deja plină de tensiuni globale între principalele superputeri ale lumii. 

Rusia este din ce în ce mai disperată, în condițiile în care invazia lui Vladimir Putin în Ucraina nu a reușit până în prezent să obțină nicio victorie. 

Ăn interpretarea cea mai „bună”, se poate crede că mai urmează încă șapte luni al războiului din Ucraina, la care Occidentul contribuie doar prin înarmarea Kievului.

Dar se poate și ca Beijingul să declanșeze o confruntare cu SUA printr-o invazie în Taiwan sau pentru un teritoriu disputat în Marea Chinei de Sud.

De asemenea, tensiuni ar putea reapărea între Pakistan și India, două puteri cu capacitate nucleară care au frecvent conflicte din cauza teritoriilor disputate din Kașmir și Jammu. 

Cu toate acestea, pentru cei care cred în abilitățile lui Nostradamus de a vedea în viitor, descrierea "șapte luni" ar putea oferi o oarecare consolare. 

Se face aluzie la un război convențional, având în vedere că orice bătălie care ar implica bombe nucleare s-ar încheia în câteva ore. 

"Lumina de pe Marte se va stinge”

Acest lucru ar putea sugera probleme pentru programul de explorare al NASA.

Roverul Perseverance se află în prezent pe Planeta Roșie, unde face fotografii și colectează mostre.   

Se speră că nu există niciun risc pentru planeta Marte însăși, din cauza unui eveniment astrologic catastrofal. 

Dezastru economic

"Atât de sus va crește bobul de grâu, încât omul își va mânca semenii".

Această predicție înfricoșătoare descrie o prăbușire totală a rețelelor de aprovizionare cu alimente, iar unii oameni vor fi atât de disperați încât vor recurge la canibalism.

Anul acesta, Putin a blocat transporturile de cereale din Ucraina și chiar dacă a acceptat reluarea aprovizionării către țări amenințate de foamete din Africa, aceasta rămâne îngreunată. 

Citește și

Serviciile secrete daneze: Putin suferă de dureri cronice și are cancer, dar nu în fază terminală

China, cu nave de război în apropiere de Guam, baza bombardierelor strategice americane

Unul dintre vasele blocate în octombrie transporta 40.000 de tone de grâu către Etiopia în cadrul unui program de ajutor al ONU. 

Între timp, costul alimentelor în întreaga lume a crescut vertiginos, contribuind la crize ale costului vieții și la creșterea ratelor de sărăcie, inclusiv în Marea Britanie. 

Dar există și alți factori în joc, în timp ce cele mai mari economii ale lumii se luptă să se redreseze după pandemia devastatoare Covid, amenințând cu o nouă recesiune economică. 

În Regatul Unit, se anunță o recesiune, după ce economia s-a contractat cu 0,2% între iulie și septembrie. 

Iar într-un raport sumbru privind perspectivele pentru anul 2023, Fondul Monetar Internațional (FMI) a prezis că "ce este mai rău este încă de așteptat". 

'Pentru mulți oameni, anul 2023 va fi resimțit ca o recesiune', a spus acesta, prezicând o contracție economică în cel puțin o treime din lume.  

Schimbările climatice se vor accelera

„Timp de 40 de ani curcubeul nu va fi văzut. Timp de 40 de ani va fi văzut în fiecare zi/ Pământul uscat va deveni mai uscat și vor fi inundații mari când va fi văzut.”

Această profeție pare destul de potrivită având în vedere starea actuală a climatului.

În 2022, Europa a cunoscut cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani, în timp ce Cornul Africii se confruntă în prezent cu cea mai lungă și mai gravă secetă înregistrată vreodată, amenințând milioane de oameni cu foametea.

Însă, între iunie și octombrie au avut loc inundații catastrofale în Pakistan, care au ucis peste 1.700 de persoane și au provocat pagube în valoare de peste 14 miliarde de lire sterline.

Potrivit prezicerilor lui Nostradamus, 2023 ar putea fi marcat de dezastre climatice și mai grave. Se speră totuși că este o interpretare greșită că vor dura 40 de ani.

Revoltă și tulburări civile

„Mai devreme sau mai târziu veți vedea mari schimbări făcute, orori și răzbunări îngrozitoare.”

„Trâmbița tremură cu mare discordie. O înțelegere ruptă: ridicarea feței spre cer: gura însângerată va înota în sânge; fața unsă cu lapte și miere zace la pământ.”

Aceste catrene ale lui Nostradamus avertizează asupra unor potențiale tulburări civile și revolte și vin într-o perioadă de tensiuni tot mai mari între clase și alte grupuri, atât în democrațiile occidentale, cât și în statele autocratice.

Există o ruptură din ce în ce mai mare față de cei super-bogați, care au continuat să își crească averea în ciuda pandemiei Covid, ce a lăsat majoritatea covârșitoare a populației lumii mai săracă.

„Fața unsă cu lapte și miere” este interpretată a fi elita bogată a lumii, acel „1%” atât de controversat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te