Președintele Cehiei: Persoanele transgender sunt „dezgustătoare”

DE Edi Neagu | 28.06.2021 - 10:30
Președintele Cehiei a stârnit un vald de proteste cu comentariile sale. FOTO: Facebook

Liderul de la Praga spune că persoanele care își fac operație de schimbare a sexului „se automutilează”. Zeman a răspuns la o întrebare despre legea promovată în Ungaria care interzice răspândirea propagandei LGTB în școli.

SHARE

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat duminică în cadrul unui interviu televizat că „persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, comentând legea din Ungaria care interzice materialele LGBT în şcoli, relatează Hotnews.ro.

Zeman, recunoscut pentru declaraţiile sale controversate, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată în această lună în Ungaria şi care interzice răspândirea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

„Dacă îţi faci operaţie de schimbare de sex, practic te automutilezi”, a declarat Zeman pentru CNN.

CITEȘTE ȘI: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

„Orice operaţie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, a adăugat el.

Legea respectivă a fost criticată puternic de opoziţia din Ungaria, de organizaţii de apărare a drepturilor omului şi de multe state membre ale UE.

CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

La summitul UE de săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte i-a cerut omologului său ungar Viktor Orban să respecte drepturile LGBT sau să iasă din blocul comunitar.

Mai mult de jumătate dintre cele 27 de ţări membre ale UE s-au opus legii, însă Cehia nu se numără printre ele.

Zeman a spus că a condamna legea ar însemna un amestec în treburile interne ale unei ţări. În Cehia, preşedintele are puteri executive limitate, însă Zeman şi predecesorii săi au avut o influenţă puternică asupra dezbaterii publice.

Zeman este de asemenea cunoscut pentru simpatiile sale pentru Rusia şi China şi a criticat imigraţia din ţările musulmane.

„Viktor Orban spune că nu este împotriva homosexualilor, ci împotriva manipulării nu doar a părinţilor, dar şi a copiilor în privinţa educaţiei sexuale”, a mai declarat Zeman.

„Nu văd niciun motiv să nu fiu de acord, deoarece sunt complet iritat de sufragete, mişcarea 'Me Too' şi Prague Pride”, a adăugat el.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.