Polonia și 3 state UE anunță cand trimit trupe în Ucraina. Ce „greșeală” trebuie să facă Putin

DE Catinca Doboș | Actualizat: 28.05.2024 - 13:21
Polonia și 3 state UE anunță cand trimit trupe în Ucraina. Ce „greșeală” trebuie să facă Putin - Foto: Profimediaimages.ro (Imagine cu caracter ilustrativ)

Statele baltice și Polonia nu exclud să-și trimită trupele în Ucraina, dacă Rusia va obține un succes semnificativ pe linia frontului.

SHARE

Statele baltice și Polonia nu exclud să-și trimită trupele în Ucraina. Acest lucru s-ar putea întâmpla în anumite condiții, conform publicației germane Der Spiegel, citată de Militarnyi.

Potrivit Der Spiegel, acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Rusia obține un succes semnificativ pe linia frontului din cauza asistenței insuficiente din partea Occidentului.

Spiegel susține că, la o conferință care a avut loc săptămâna trecută în capitala Estoniei, câțiva parlamentari din statele baltice au avertizat oficialii guvernamentali germani cu privire la consecințele politicii Berlinului în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Citește și: VIDEO Instructorii români își iau rămas bun de la militarii ucraineni. F-16, în luptă din iunie

Aceasta se referă la refuzul părții germane de a furniza arme cu rază lungă de acțiune Ucrainei, precum și la interzicerea loviturilor cu arme occidentale asupra unor obiective militare din Rusia.

Der Spiegel susține că reprezentanți ai Poloniei și ai statelor baltice au avertizat Berlinul, spunând că, în cazul în care rușii vor avea o victorie în estul Ucrainei, nu vor aștepta să ajungă trupele rusești la granițele lor și vor trimite singuri trupe în Ucraina.

Citeşte şi: Planul pentru „răpunerea” Rusiei. Temutele rachete Taurus ar putea lovi devastator țintele Moscovei

Publicația scrie că „acest lucru va însemna că NATO va deveni parte a războiului” și notează că exact de acest lucru se tem cancelarul german Olaf Scholz și președintele american Joe Biden.

La începutul lunii martie, ministrul de externe al Poloniei a declarat că discuția despre trupele occidentale din Ucraina este utilă pentru a influența Rusia.

Citește și: 400 de rezerviști dintr-un oraș din România au fost chemați la unitate. S-au prezentat la raport

Cu o săptămână mai devreme, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că „nu putem exclude” posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina.

Ulterior, el a adăugat că vorbele sale de rezonanță au fost analizate cu atenție.

Citește și: VIDEO Polonia cumpără rachete de 677 de milioane €, care bat până la 200 de kilometri de Moscova

Președintele ceh Petr Pavel consideră, de asemenea, că Europa nu ar trebui să își limiteze capacitatea de a sprijini Ucraina. El a făcut apel la extinderea formelor de asistență, inclusiv la posibila prezență a trupelor străine în Ucraina.

Iar în urmă cu o săptămână, premierul estonian Kaja Kallas a declarat că unele țări și-au trimis deja personal în Ucraina pentru a antrena armata ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te