Polonia, ajutor indirect pentru Putin. Nave de patrulare americane pentru Ucraina, oprite la graniță

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.12.2023 - 11:39
Polonia a oprit la granița cu Ucraina bărcile americane de patrulare - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Polonia a oprit la granița cu Ucraina bărcile americane de patrulare - Foto:X/Tomasz Buczek

Polonia, ajutor indirect pentru Putin. Nave de patrulare americane pentru Ucraina, oprite la graniță. Bărcile sunt produse de SAFE Boats International, unul dintre cei mai activi participanți la consolidarea capacităților flotei ucrainene.

SHARE

Polonia a oprit la graniță bărcile americane de patrulare, un ajutor militar așteptat de Marina Ucrainei, care a avut atâtea misiuni de succes împotriva ocupanților ruși în Crimeea, dar și pe Nipru.

Protestatarii din Confederație au susținut că acest „iaht scump” a fost declarat ajutor umanitar, cu sigla producătorului pe documente, ceea ce nu corespunde destinației reale, potrivit jurnalistului ucrainean Pavlo Kravciuk, pe pagina sa de Facebook, care a comentat o fotografie postată pe X /Twitter de Tomasz Buczek, unul din organizatorii protestelor.

Polonia a oprit la granița cu Ucraina bărcile americane de patrulare

Catalogul de produse al companiei nu include nicio ambarcațiune pentru uz civil, afacerile companiei concentrându-se pe domeniile militare, poliție de frontieră, salvare pe mare. 

Protestatarii polonezi au trimis marfa militară importantă pentru Ucraina la capătul cozii imense la trecerea frontierei.

Kravciuk a primit un comentariu de la producătorul american SAFE Boats International, care a confirmat că este o barcă construită de firmă.

„SAFE Boats International a furnizat bărci de patrulare Walk Around Cabin de opt metri pentru Ucraina, ca parte a unui program de ajutor al Guvernului SUA. Navele furnizate de SAFE Boats sunt destinate utilizării ca nave de patrulare guvernamentale și nu sunt destinate utilizării ca iahturi private”, a spus compania.

Kravciuk notează că este posibil să fie o „barca militară sub acoperire.”

„Partidul Confederației nu numai că a cauzat pierderi uriașe economiei Ucrainei și întârzie indirect aprovizionarea vitală, dar și blochează direct încărcăturile militare”, a scris Kravciuk în postarea sa.

Citește și: VIDEO Ucraina a pus pe fugă navele de război ale Rusiei. S-au retras din Marea Neagră și Azov

Partidul și-a exprimat de mult timp opiniile anti-ucrainene, bazându-se în mare parte pe nemulțumirile istorice, iar acestea rămân o parte integrantă a platformei sale.

Deputatul Janusz Korwin-Mikke, 80 de ani, este o figură centrală în Konfederacja și un apologet al lui Putin.

Citește și: VIDEO Ucraina înaintează pe malul stâng al Niprului. Rusia pierde 3.000 soldați, sute de blindate

SAFE Boats International este unul dintre cei mai activi participanți la consolidarea capacităților flotei ucrainene.

Militarnyi a raportat că Departamentul de Apărare al SUA a semnat un contract suplimentar cu SAFE Boats International pentru achiziționarea și instalarea de arme pe ambarcațiunile de patrulare din clasa Island ale Marinei Ucrainene.

Compania produce și bărci de patrulare MK VI pentru Marina Ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te