Poliția militară britanică a arestat un afgan din forțele speciale la un hotel din Manchester

DE Elena Andrei | 10.09.2021 - 20:06
Poliția militară a arestat un afgan evacuat din Kabul în Manchester/Foto: reuters

Poliția militară britanică a arestat un militar al forțelor speciale afgane la un hotel din Manchester, unde se afla în carantină cu familia, după ce a fost evacuat din Kabul.

SHARE

Polițiști militari britanici au luat cu asalt hotelul într-un raid în noaptea de 31 august. Persoana arestată este încă în detenție, dar nu știe dacă este acuzat de o infracțiune, relatează Daily Mail.

Această arestare ridică întrebări cu privire la calitatea verificării celor 8.000 de refugiați afgani care au fost transportați cu avionul în Marea Britanie din Kabul. 

Autoritățile nu vor să declare motivul arestării, iar Ministerul de Interne a declarat pentru Daily Mail că refuză să comenteze cazul.

Poliția poate reține un suspect până la 96 de ore fără acuzație dacă este bănuit de o infracțiune gravă și se poate prelungi până la 14 zile dacă a fost arestat în temeiul legislației privind terorismul.

Și a trecut acum mai mult de o săptămână de când suspectul a fost arestat.

Bărbatul ajunsese în Marea Britanie împreună cu familia într-un zbor de evacuare din Kabul.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze. Reprezentanți ai Guvernului au refuzat, de asemenea, să comenteze.

Suspectul a fost plasat în carantină la hotel ca parte a sistemului de protecție anti-Covid, Afganistanul fiind situat în zona roșie.

Risc crescut de acțiuni teroriste

Un martor a declarat pentru Daily Mail că suspectul a fost luat cu cătușe în urma raidului poliției la primele ore ale dimineții de 1 septembrie.

Marea Britanie a evacuat peste 15.000 de afgani, cetățeni britanici și alții din Kabul în doar două săptămâni luna trecută, după preluarea puterii de către talibani.

Citește și

Teribilele atentate din 9/11, rememorate şi analizate în două documentare-eveniment, la B1 TV

Donald Trump, la Fox News: Mark Zuckerberg „obişnuia să vină la Casa Albă să mă pupe-n fund”

 

Cu aproximativ 24 de ore înainte de arestarea suspectului, fostul comandant al trupelor britanice din Afganistan, colonelul Richard Kemp, a declarat că Marea Britanie se confruntă cu „cel mai mare pericol de terorism, de la apogeul ISIS”.

El a declarat pentru Times Radio că amenințarea ar putea fi mai mare decât cea reprezentată de ISIS, iar Marea Britanie se confruntă cu o situație „extrem de periculoasă”.

El a spus că talibanii „vor permite și probabil îi vor încuraja pe jihadiști să se vină în țară din întreaga lume, planifică, se întâlnesc, se pregătesc, se antrenează, organizează lovituri împotriva Occidentului de pe solul Afganistanului”.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te