Planul secret prin care Zelenski va fi forțat să negocieze cu Putin. Bulgaria îl poate bloca

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.11.2023 - 10:06
Planul secret prin care Zelenski va fi forțat să negocieze cu Putin - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Planul secret prin care Zelenski va fi forțat să negocieze cu Putin. Bulgaria îl poate bloca. Ziarul Bild scrie, cu titlul „Strategia Scholz și Biden dezvăluită, un nou plan secret pentru Ucraina”, despre cei care vor să-l preseze pe Zelenski să negocieze cu Rusia.

SHARE

Berlinul și Washingtonul  ar avea un plan secret prin care Zelenski va fi forțat, indirect, să negocieze cu Putin. Bulgaria îl poate bloca.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a admis că „țări occidentale” vor să-l întâlnească la o reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în Macedonia de Nord, între 30 noiembrie și 1 decembrie, potrivit rferl.org.

Planul secret prin care Zelenski va fi forțat să negocieze cu Putin

Investigațiile BILD arată că președintele SUA, Joe Biden și cancelarul Scholz vor să pună capăt cât mai curând războiului dintre Rusia și Ucraina.

Ziarul Bild relatează că Berlinul și Washingtonul vor să pună presiuni pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să negocieze cu Rusia.

Aceste informații provin din surse bine informate din cadrul Guvernului german.

Potrivit raportului, planul germano-american prevede aprovizionarea Kievului cu arme exact în cantitățile ce ar permite armatei ucrainene să țină actualul front, dar nu să-i permită eliberarea de teritorii.

Zelenski ar trebui să ajungă la concluzia că lucrurile nu pot continua așa, fără presiuni din străinătate, și să accepte că trebuie să negocieze cu Rusia.

Planul B - Conflictul înghețat pe o „cvasi-frontieră”

Ziarul Bild relatează că Washingtonul și Berlinul au și Planul B în mânecă. Alternativa la negocieri ar fi un conflict înghețat fără un acord între părți, astfel încât linia de coliziune va deveni „o nouă cvasi-frontieră între Ucraina și Rusia”, potrivit sursei ziarului Bild.

SUA vor continua să slăbească Rusia prin acest conflict înghețat, dacă „UE este dispusă să plătească factura în timp ce America s-a retras efectiv din sprijinirea Ucrainei”, scrie Bild.

În Occident, rapoartele zilnice despre situația militară fără speranță a Ucrainei sunt în creștere.

În timp ce mass-media germană a răspândit încrederea în victorie până la începutul lunii octombrie, imaginea s-a schimbat., acum arătându-se cu predilecție că armata ucraineană este epuizată. 

Singura întrebare, potrivit Bild, este dacă Zelenski vede acest lucru și este dispus să negocieze.

Germania și SUA au respins articolul scris de jurnalistul Julian Röpcke despre un presupus „plan secret” care ar împinge Ucraina să înceapă negocieri cu Rusia pentru a pune capăt războiului, potrivit European Pravda.

Guvernul Federal al Germaniei, susține Berlinul va sprijini Ucraina „atâta vreme cât va fi necesar pentru protecția împotriva agresiunii ruse”.

„Este clar pentru Guvernul federal: Ucraina trebuie să definească obiective militare și politice în lupta sa defensivă împotriva agresiunii ruse. Numai Ucraina poate stabili o dată pentru începerea discuțiilor de pace”, a comunicat Berlinul.

La rândul său, James O’Brien, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, a declarat la 27 noiembrie că Washingtonul nu are nicio politică de „incitare” a Kievului să înceapă discuțiile cu Moscova.

„Întotdeauna am spus că aceasta este o chestiune asupra căreia trebuie să decidă Ucraina”, a declarat O'Brien agenţiei Reuters.

Bulgaria poate bloca discuțiile secrete

Delegația rusă va participa la o reuniune a Consiliului miniștrilor de Externe al OSCE la Skopje, numai dacă Bulgaria își va deschide spațiul aerian pentru Federația Rusă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de TASS și BTA.

Citește și: Propunerea de pace de neacceptat făcută de Occident pentru Ucraina. Acuzațiile unui oficial din Kiev

„Acum se pare că Macedonia ne-a invitat la Consiliul Miniștrilor de Externe al OSCE. Se pare că Bulgaria a promis Macedoniei că își va deschide spațiul aerian. Dacă va funcționa, vom fi acolo", a declarat ministrul, vorbind la forumul Primakov Readings.

În perioada 29 noiembrie - 1 decembrie, Skopje va găzdui summitul OSCE, pe care ministrul macedonean de Externe și președintele OSCE, Bujar Osmani, l-a descris drept "cel mai mare eveniment din istoria Macedoniei de Nord".

La Skopje sunt așteptate să sosească 76 de delegații ale statelor membre și ale partenerilor OSCE, majoritatea reprezentate de miniștri de externe.

Citește și: Anunț de importanță majoră pentru securitatea Flancului Estic. NATO: „Toți aliații sunt de acord”

Lavrov a sugerat că la reuniune „unele țări occidentale au cerut să-l întâlnească”.

De când președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să intre în Ucraina în 2022, Occidentul a căutat să izoleze Moscova, iar întâlnirile față în față dintre miniștrii au fost rare. 

Întâlnirea de acum ar putea fi blocată de Bulgaria, dacă nu-și deschide spațiul aerian pentru delegația Moscovei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te