Planul de relansare de 1.900 miliarde $ al președintelui Biden a fost votat de Congresul SUA

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.03.2021 - 08:24
Planul de relansare de 1.900 miliarde $ al președintelui Biden a fost votat de Congresul SUA. / Foto: bloomberg.com

Planul de relansare economică al preşedintelui SUA Joe Biden a fost adoptat miercuri în Congresul american, înregistrând, doar datorită sprijinului democraţilor, un succes major la 50 de zile de la sosirea preşedintelui american la Casa Albă, relatează AFP.

SHARE

Planul de 1.900 miliarde de dolari a fost aprobat cu 220 de voturi, împotriva a 211, între care un democrat. Preşedintele SUA urmează să-l promulge vineri, la timp pentru a evita suspendarea prevăzută a alocaţiilor de şomaj excepţionale. 

Planul de relansare prevede în special cecuri de 1.400 de dolari pentru milioane de americani, precum şi ajutoare de 350 de miliarde de dolari pentru state şi colectivităţile locale.

Proiectul cuprinde de asemenea miliarde de dolari pentru a lupta împotriva pandemiei, dintre care 49 de miliarde pentru depistare şi cercetare, la care se adaugă 14 miliarde pentru distribuirea vaccinurilor.

Citește și:

Cîțu: Nu sunt de acord cu excepţii la proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu

"Această lege va acorda mai multe ajutoare unui număr mai mare de oameni decât tot ce a făcut guvernul federal timp de decenii", a afirmat liderilor democraţilor, Chuck Schumer.

Niciodată până acum Congresul nu a mai cheltuit atât de mulţi bani "într-un mod atât de incoerent sau după un proces atât de puţin riguros", a răspuns liderul minorităţii republicane, Mitch McConnell.

Planul de relansare le oferă americanilor ''o şansă de a reuşi''

Preşedintele SUA Joe Biden a salutat adoptarea de către Congres a unui plan gigantic de relansare economică în valoare de 1.900 miliarde de dolari care le oferă americanilor ''şansa de a reuşi'', relatează AFP.

''Această lege le oferă celor care sunt coloana vertebrală a ţării noastre - lucrătorii care au construit-o şi o menţin în funcţiune - o şansă de a reuşi", a indicat liderul de la Casa Albă.

Citește și:

Conservatorism creștin extrem: avortul, interzis prin lege în Arkansas chiar şi în cazurile de viol

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.