Peste 1.563 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, potrivit ONU

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.04.2022 - 09:38
Peste 1.563 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, potrivit ONU/FOTO: Reuters
Peste 1.563 de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, potrivit ONU/FOTO: Reuters

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 3.766 de victime civile în Ucraina de la începutul invaziei rusești, dintre care 1.563 de morți și 2.213 răniți.

SHARE

În special, printre cei uciși se numără 379 de bărbați, 237 de femei, 24 de fete și 43 de băieți, precum și 63 de copii și 817 adulți al căror sex este încă necunoscut.

Printre răniți, au fost 254 de bărbați, 196 de femei, 44 de fete și 40 de băieți, precum și 104 copii și 1.575 de adulți al căror sex este încă necunoscut.

A woman carries her cat as she walks past buildings that were destroyed by Russian shelling, amid Russia's invasion of Ukraine in Borodyanka, in the Kyiv region, Ukraine, April 5, 2022. REUTERS/Zohra Bensemra

Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și de rachete și lovituri aeriene, potrivit Ukrinform.

Citește și: Putin are o sosie special antrenată, pentru a se evita o lovitură de stat

ONU consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării.

Citește și: Stoltenberg: Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, căci Putin încă vrea „întreaga Ucraină”

Acest lucru se referă, de exemplu, la Mariupol și Volnovakha (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov), Popasna (regiunea Luhansk) și Borodianka (regiunea Kiev), unde există acuzații privind numeroase victime civile. Aceste cifre sunt în curs de coroborare suplimentară și nu sunt incluse în statisticile de mai sus.

Sergey Lagovskiv, 26, mourns over the body of his friend Igor Lytvynenko, who according to residents was killed by Russian Soldiers, after they found him beside a building's basement in Bucha, Ukraine April 5, 2022. REUTERS/Zohra Bensemra

ONU a luat act, de asemenea, de raportul Biroului Procurorului General al Ucrainei, potrivit căruia, la ora 08:00 a.m. (ora locală), 6 aprilie 2022, un total de 167 de copii au fost uciși și cel puțin 279 au fost răniți.

Nurse Svetlana Savchenko, 56, stands next to a destroyed building where her apartment was located in the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 30, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te