Pentagonul transmite că este posibilă prezența unei nave-mamă extraterestre în sistemul nostru solar

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.03.2023 - 20:17
Pentagonul transmite că este posibilă prezența unei nave-mamă extraterestre în sistemul nostru solar - Foto: Profimedia Images

Pentagonul transmite că este posibilă prezența unei nave-mamă extraterestre în sistemul nostru solar, potrivit unui raport de cercetare scris în colaborare cu Abraham Loeb, președintele departamentului de astronomie al Universității Harvard.

SHARE

Există posibilitatea ca navele-mamă extraterestre și sondele sale mai mici să viziteze planetele din sistemul nostru solar, a precizat șeful biroului de cercetare a fenomenelor aeriene neidentificate al Pentagonului într-un proiect de raport transmis marți.

Pentagonul transmite că este posibilă prezența unei nave-mamă extraterestre în sistemul nostru solar

"Un obiect interstelar artificial ar putea fi, potențial, o navă-mamă care eliberează multe sonde mici în timpul trecerii sale apropiate de Pământ, o construcție operațională nu prea diferită de misiunile NASA", a scris Sean Kirkpatrick, directorul Biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile al Pentagonului, într-un raport de cercetare scris în colaborare cu Abraham Loeb, președintele departamentului de astronomie al Universității Harvard.

Kirkpatrick, care a fost numit director al AARO atunci când a fost înființat în iulie 2022, a ocupat anterior funcția de cercetător șef la Centrul de informații despre rachete și spațiu al Agenției de Informații a Apărării.

Citește și: Falimentul băncii Silicon Valley poate provoca un tsunami pe bursele asiatice. Miliarde $, blocate

AARO a fost înființat pentru a investiga "obiecte de interes" neidentificate din jurul instalațiilor militare, potrivit unui comunicat de presă al Pentagonului.

Loeb, pe de altă parte, a câștigat notorietate atunci când a propus că sistemul nostru solar a fost traversat de primul său vizitator extrasolar în octombrie 2017.

La acea vreme, telescopul PanSTARRS din Hawaii a detectat un obiect care se deplasa cu o viteză care i-a determinat pe unii oameni de știință să sugereze că acesta provenea din afara sistemului nostru.

Citește și: VIDEO Pentagonul investighează prima înregistrare cu o dronă a unui OZN într-o zonă de conflict

De asemenea, orbita obiectului a lăsat să se înțeleagă că alte forțe în afară de atracția gravitațională a Soarelui îi influențează mișcarea.

Oamenii de știință au botezat obiectul "Oumuamua", termenul hawaiian pentru "cercetaș", pe care Kirkpatrick și Loeb îl oferă în lucrarea lor de cercetare ca exemplu de posibilă navă-mamă cu capacități de sondă.

"Cu un design adecvat, aceste sonde minuscule ar putea ajunge pe Pământ sau pe alte planete din sistemul solar pentru explorare, în timp ce nava-mamă trece pe lângă ele la o fracțiune din distanța Pământ-Soare - exact cum a făcut "Oumuamua"", au explicat autorii.

"Astronomii nu ar fi capabili să observe pulverizarea de mini-sonde, deoarece acestea nu reflectă suficientă lumină solară pentru ca telescoapele de cercetare existente să le observe".

Lucrarea de cercetare - intitulată "Constrângeri fizice asupra fenomenelor aeriene neidentificate" - vine după o lună de examinare intensă a obiectelor zburătoare neidentificate, o tendință agitată care s-a aprins atunci când un balon spion chinezesc a captivat națiunea prin faptul că a traversat în derivă spațiul aerian al SUA. Ulterior au fost găsite alte trei obiecte neidentificate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te