Pedeapsă cu suspendare pentru un german de 84 de ani care deținea un tanc și arme naziste

DE Daniel Toșa | 03.08.2021 - 15:03
Pedeapsă cu suspendare pentru un german de 84 de ani care deținea un tanc și arme naziste/FOTO: Pexels

Un bărbat din Germania în vârstă de 84 de ani pe proprietatea căruia a fost găsită o colecţie de arme printre care şi un tanc din Al Doilea Război Mondial va primi marţi o pedeapsă cu suspendare şi va fi obligat la plata unei amenzi, informează agenţia DPA.

SHARE

Instanţa din Kiel, în nord-vestul Germaniei, a dispus achitarea unei amenzi în valoare de 250.000 de euro şi vinderea tancului şi a tunului antiaerian găsite pe proprietatea bărbatului.

Armamentul - un tanc model Panther, un tun antiaerian cu calibrul de 8,8 centimetri, o torpilă, un mortier, mitraliere, puşti de asalt, pistoale automate şi peste 1.000 de cartuşe - a fost găsit în timpul unei percheziţii efectuate în vara anului 2015.

Percheziţia vilei, desfăşurată în 2015, s-a transformat într-o operaţiune de două zile. La aceasta au participat 20 de soldaţi care au avut nevoie de aproximativ nouă ore pentru a îndepărta de pe proprietatea bărbatului tancul, cu o greutate de aproape 40 de tone.

Citește și: Irinel e disperat. Nu mai știe nimic despre Monica și fetiță, care au plecat din vila lui Mr. Pink

Inculpatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică în conformitate cu legile stricte privind protecţia datelor din Germania, a susţinut la o audiere de la începutul acestui an, că a achiziţionat tancul din Anglia, sub formă de fier vechi.

Problema principală cu care s-a confruntat instanţa regională din Kiel a fost încadrarea armelor găsite. Procuratura a susţinut că acestea erau operaţionale, ceea ce însemna că bărbatul a încălcat Legea privind controlul armelor de război şi a comis şi alte infracţiuni legate de posesia de arme. Experţii numiţi de instanţă au considerat, însă, că doar tunul antiaerian putea fi considerat o armă de război, restul obiectelor nemaifiind operaţionale.

Citește și: Primarul penal Piedone Popescu, limbaj golănesc, pe Facebook, împotriva unui critic

Curtea va pronunţa sentinţa în cursul zilei de marţi, notează DPA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.