Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.02.2024 - 09:36
Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja - Foto: Profimedia Images - imagine cu caracter ilustrativ
Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja - Foto: Wikimedia/Shinsuke Ikegame/CC BY 2.0 - imagine cu caracter ilustrativ

Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, doreşte construirea un parteneriat între Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi cea a FBI.

SHARE

Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, doreşte construirea un parteneriat între Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi cea a FBI, de la Quantico.

Totul se petrece în contextul deciziei de reorganizare şi dezvoltare a activităţilor desfăşurate de instituţia de învăţământ din România.

Parteneriat între Academia de Poliţie şi FBI. Cooperarea există deja

Predoiu a avut o întrevedere cu directorul FBI, Christopher Wray, care a făcut o vizită în România. Cei doi demnitari şi-au exprimat aprecierea pentru excelenta cooperare dintre cele două instituţii şi au evidenţiat angajamentul pentru continuarea acesteia.

"În cadrul întrevederii, ministrul român al Afacerilor Interne a evidenţiat importanţa activităţilor desfăşurate în comun, cu accent pe componenta de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere, respectiv a drogurilor, traficului de persoane şi a criminalităţii cibernetice", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Ministerul Afacerilor Interne subliniază că acordă o atenţie aparte destructurării reţelelor infracţionale care, prin acţiunile lor desfăşurate inclusiv pe teritoriul României, pun în pericol siguranţa cetăţenilor. "Cooperăm deja foarte bine cu FBI pe multiple direcţii de combatere a criminalităţii şi prin aceasta, de protecţie a drepturilor cetăţenilor noştri.

Citeşte şi: Directorul FBI a venit în România! Despre ce a discutat cu reprezentanții Ministerului Justiției

Dezvoltarea acestei cooperări nu poate fi decât benefică pentru eficienţa operaţiunilor noastre naţionale pe priorităţile stabilite, respectiv contracararea crimei organizate, a traficului de droguri, fiinţe umane, arme, a criminalităţii informatice şi terorismului", a afirmat Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

El a apreciat sprijinul acordat de FBI pentru pregătirea şi perfecţionarea poliţiştilor români în cadrul Academiei din Quantico, precum şi în cadrul Biroului de la Bucureşti. "Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' şi Academia de Poliţie a FBI de la Quantico.

Dorim să construim, în perspectivă, o mentalitate, atitudine faţă de profesie şi cultură instituţională care să ridice eficienţa acţiunii MAI într-un context în care fenomenul criminologic devine din ce în ce mai sofisticat şi integrat internaţional.

Citeşte şi: Care este cea mai sigură cameră dintr-un hotel. Sfaturile unui agent FBI cu misiuni sub acoperire

Deschidem căi de dezvoltare care vor continua pe parcursul mai multor ani şi care vor include, obligatoriu în următorii ani, regândirea şi modernizarea tuturor structurilor MAI, adaptarea lor la această nouă dinamică şi complexitate a provocărilor. (...)

Foto: Wikimedia/Shinsuke Ikegame/CC BY 2.0 - imagine cu caracter ilustrativ

Mulţumesc directorului FBI, Cristopher Wray, pentru deschiderea şi receptivitatea arătate în discuţiile noastre pe care am convenit să le continuăm cu aplicaţie practică în măsuri concrete de cooperare", a transmis ministrul.

Christopher Wray a mai avut întrevederi cu reprezentanţi ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Română şi Jandarmeriei. Directorul FBI s-a întâlnit şi cu procurorul general Alex Florenţa şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te