”Palestinienii din Gaza se văd ca 'zombi' lăsaţi să se descurce singuri”, dezvăluie un oficial ONU

DE Elena Petrescu | Actualizat: 10.09.2024 - 19:15
”Palestinienii din Gaza se văd ca 'zombi' lăsaţi să se descurce singuri”, dezvăluie un oficial ONU - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
”Palestinienii din Gaza se văd ca 'zombi' lăsaţi să se descurce singuri”, dezvăluie un oficial ONU - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

”Palestinienii din Gaza se văd ca niște "zombi" lăsaţi în voia lor”, dezvăluie un oficial ONU. Asta a declarat marţi, la Bruxelles coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Teritoriile Palestiniene, Muhannad Hadi, potrivit AFP.

SHARE

"'Trebuie să ne priviţi ca pe 2 milioane de zombi (...) lăsaţi în voia lor'. Acesta este modul în care oamenii din Gaza se văd pe ei înşişi", a spus oficialul ONU.

”Palestinienii din Gaza se văd ca "zombi" lăsaţi să se descurce singuri”, dezvăluie un oficial ONU

Muhannad Hadi a  citat astfel un palestinian pe care l-a întâlnit în timpul uneia dintre numeroasele sale călătorii în Fâşia Gaza.

"Orice consideri de la sine înţeles, sau pentru care munceşti în fiecare zi, nu există pentru majoritatea populaţiei din Gaza", a declarat el. "Mulţi oameni nu au ce mânca" sau nu au acces la apă potabilă sau electricitate, a explicat Hadi, conform Agerpres.

"Nimeni nu ar trebui să sufere din cauza războiului, a politicii proaste.

Noi, ca lucrători umanitari, trebuie să gestionăm consecinţele alegerilor politice proaste", a spus bărbatul, care este şi coordonatorul special adjunct al Naţiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Citește și: Unul dintre cei mai mediatizați ostatici din Gaza, un israeliano-american de 23 de ani, a fost ucis

"Este evident că politicienii din întreaga lume nu fac treaba pe care ar trebui să o facă, şi de aceea nu avem o încetare a focului (...), o soluţie la criza din Gaza", şi-a mai exprimat el regretul.

Hadi s-a aflat la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE, într-un moment în care şeful diplomaţiei europene Josep Borrell se află în turneu în regiune, în Egipt şi Liban.

"Vizita lui Borrell va aduce vizibilitate, pentru că îngrijorarea mea este că Gaza va ieşi de pe radarul internaţional, nu va mai fi pe prima pagină", a spus el.

Citește și: E tot mai rău. ONU cere, DE URGENȚĂ, intensificarea evacuării medicală a pacienţilor din Fâşia Gaza

Războiul din Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent la 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian dinspre Gaza.

Ca răspuns, Israelul a promis să distrugă Hamas şi a lansat o campanie de bombardamente aeriene urmată de o ofensivă terestră care a devastat teritoriul palestinian şi a ucis zeci de mii de oameni.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te