„Oscarurile Asiei”: The Falls, un film despre efectele pandemiei, desemnat cel mai bun lungmetraj

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.11.2021 - 09:01
„Oscarurile Asiei”: The Falls, un film despre efectele pandemiei, desemnat cel mai bun lungmetraj. / Foto: worldakkam.com

"The Falls", un film taiwanez scris şi regizat de Chung Mong-hong, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj narativ la cea de-a 58-a ediţie a galei Golden Horse Awards, considerată echivalentul asiatic al ceremoniei premiilor Oscar.

SHARE

"The Falls" a avut premiera mondială în secţiunea Orizzonti a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia din acest an şi reprezintă propunerea Taiwanului pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional" la ediţia din 2022 a premiilor Oscar.

Filmul prezintă efectele nefaste ale pandemiei de COVID-19: în timpul perioadei de lockdown, relaţia dintre o mamă şi fiica ei adolescentă devine tensionată, atunci când ele trebuie să se izoleze în apartamentul lor.

Citește și: FOTO virale: Madonna, „Regina muzicii pop”, topless la 63 de ani

"The Falls" s-a impus şi la alte categorii importante, precum "cea mai bună actriţă în rol principal" (Alyssa Chia), "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun scenariu original".

Premiul pentru cea mai bună regie a revenit în acest an cineastei Clara Law pentru filmul "Drifting Petals", iar Chang Chen s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol principal" datorită interpretării sale din filmul "The Soul".

De altfel, "The Soul" a triumfat şi în alte două categorii - "cea mai bună scenografie" şi "cel mai bun montaj".

Cel mai bun lungmetraj documentar a fost desemnat "Revolution of Our Times", un film despre revoltele pro-democraţie din Hong Kong.

Citește și: Cu ce își ocupă timpul fostul lider PSD Adrian Năstase: face „pălincă remarcabilă” și grădinărește

Producţia "American Girl" s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor debutant" (Fiona Roan Feng-i), "cel mai bun interpret debutant" (Caitling Fang) şi "cea mai bună imagine". Aceeaşi peliculă a câştigat Premiul Publicului (secţiune necompetitivă) şi prestigiosul Premiu FIPRESCI, decernat de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film.

Cea de-a 58-a gală Golden Horse Awards a avut loc la National Sun Yat-sen Memorial Hall din Taipei şi a fost prezentată de un actor din Singapore, Mark Lee, şi de actriţa americano-chineză Bai Ling.

Premiile Golden Horse, atribuite din 1962, reprezintă unele dintre cele mai prestigioase recompense acordate de industria producătoare de filme realizate în limba chineză şi sunt considerate echivalentul asiatic al premiilor Oscar.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.