Omul de afaceri Tinel Timu, stabilit în Canada, a fost asasinat la Montreal. Au fost trase 5 focuri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.04.2023 - 15:55
Omul de afaceri Tinel Timu Foto: lapresse.ca

Omul de afaceri român Tinel Timu, stabilit în Canada, a fost asasinat pe o stradă din Montreal. Autoritățile cred că ar putea fi vorba despre o reglare de conturi.

SHARE

Omul de afaceri român Tinel Timu, stabilit în Canada, a fost asasinat în plină stradă într-o suburbie a orașului Montreal. 

Anchetatorii spun că au fost trase cel puțin 5 gloanțe.

Omul de afaceri Tinel Timu, stabilit în Canada, a fost asasinat la Montreal. Au fost trase 5 focuri

Tinel Timu fusese arestat în septembrie anul trecut pentru corupție. Deoarece cazul ar putea fi legat de crima organizată, poliția din Qebec se va ocupa de anchetă, scrie La Presse.

Timu, în vârstă de 61 de ani, a fost ucis cu mai multe gloanțe, în fața unei case din Laval, o suburbie a metropolei canadiene, în apropiere de o proprietate înregistrată pe numele companiei deținute de soția lui.

Au fost trase cel puțin 5 focuri de armă, potrivit poliției.

Citește și:  Bărbatul care l-a înjunghiat pe patronul unui club de fițe din București a fugit din țară

„La scurt timp după ora 7.00 a.m.,  o persoană a sunat la 911 și a anunțat că a auzit împușcături.  Când polițiștii au ajuns la fața locului, au găsit victima întinsă la pământ pe stradă, lovită de un glonț. Polițiștii au început manevre de resuscitare.

Victima a fost transportată la spital, unde a fost confirmat confirmat decesul”, a spus Stéphanie Beshara, de la Poliția din Laval.

Criminalul a reușit să fugă, iar polițiștii încă îl caută.

Crima a avut loc în fața unei reședințe de pe rue du Havre, în sectorul Chomedey, la câțiva pași de proprietatea unei firme înregistrate pe numele soției sale.

Anchetat pentru corupție

Tinel Timu a fost arestat în septembrie 2022, împreună cu alte două persoane, inclusiv un oficial din primăria Montreal, într-un caz de corupție.

Citește și: O româncă și-a înjunghiat în toiul nopții iubitul. Credea că o inșală și i-a făcut un „flagrant”

Omul de afaceri a fost acuzat că „a încercat să mituiască angajați ai administrației municipale din Montreal pentru a obține avantaje necuvenite”.

Potrivit actelor judecătorești, Tinel Timu controla mai multe companii active în domeniul imobiliar. În instanță în 2019, el a revendicat proprietatea a 700 de unități rezidențiale din zona Montreal.

În 2014, a fost exclus dintr-o ședință a consiliului municipal din Terrebonne după o intervenție vehementă în favoarea unuia dintre proiectele sale, într-o veche fabrică de cărămidă roșie dezafectată.

În august 2021, clădirea în cauză, fosta fabrică Moody, a fost prada unui incendiu violent, la o lună după ce a fost vândută altor promotori.

În 2016, un locotenent al mafiei din Montreal, Lorenzo Giordano, a fost împușcat și ucis de aproape în parcarea Complexului Multisport din Laval, care este deținută de o companie condusă de soția lui Tinel Timu și deținută de un trust.

În ultimii ani, Tinel Timu s-a confruntat cu numeroase procese civile. Potrivit documentelor instanței, el a folosit nominalizați pentru a efectua tranzacții imobiliare și a recurs la documente false.

Tinel Timu a primit Medalia Adunării Naționale în 2018 de la deputatul liberal pentru Fabre de atunci, Monique Sauvé. Ea l-a descris apoi drept un „cetăţean pasionat şi angajat”, precum şi un „lider excepţional”, scrie Journal de Montreal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te