VIDEO Ofensiva ucraineană avansează pe șase fronturi. Kremlinul le închide gura bloggerilor militari

DE Adina Mutăr | Actualizat: 03.07.2023 - 20:40
Tancuri, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: European Pravda

Contraofensiva ucraineană avansează pe șase fronturi, potrivit unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), pe baza unei analize a datelor din diverse surse.

SHARE

Contraofensiva ucraineană avansează pe șase fronturi, potrivit unui raport ISW, în timp ce trupele ruse au efectuat o altă serie de atacuri cu rachete în sudul Ucrainei și Kievului la 2 iulie.

Experții ISW arată că Ministerul rus al Apărării (MOD) urmărește să-și întărească controlul asupra spațiului informațional al țării, războindu-se cu bloggeri militari  care nu au adoptat narațiunea preferată a Ministerului Apărării cu privire la presupusa înfrângere a unei forțe ucrainene în estul Oblastului Herson la 1 iulie.

Contraofensiva ucraineană avansează pe șase fronturi

În perioada 1-2 iulie, Ministerul rus al Apărării a susținut că trupele ruse au respins cu succes debarcările ucrainene de lângă podul Antonivka.

În același timp, unii bloggeri ruși au scris că luptele sunt în desfășurare și că forțele ucrainene dețin anumite poziții la Podul Antonivka începând cu 2 iulie.

Potrivit experților, Ministerul rus al Apărării încearcă să cenzureze bloggeri legați de Kremlin de teama că aceștia l-ar putea informa pe Putin cu privire la eșecurile militare în timpul grupurilor de lucru lunare de la Kremlin, potrivit pravda.com.ua.

Citește și: Un rus s-a lăudat pe o plajă din Turcia cu crimele comise în Ucraina. A amenințat cu moartea

Confruntarea dintre Ministerul Apărării din Rusia și comunitatea de bloggeri militari în legătură cu o operațiune de luptă minoră poate fi un semn că nu mai sunt alte victorii de raportat lui Putin în mijlocul contraofensivei ucrainene în curs.

„Încercarea Ministerului Apărării Rusiei de a exagera o potențială victorie tactică a Rusiei în apropierea Podului Antonivka și eforturile sale de a restricționa informațiile adverse au eșuat”, notează analiștii.

Forțele Kievului se confruntă cu poziții defensive rusești puternic întărite înainte de declanșarea contraofensivei atât pe frontul sudic, cât și pe cel estic, potrivit Daily Mail.

Trupele ucrainene duc lupte grele cu forțele ruse în jurul orașului Bahmut din est, în timp ce în sud au înregistrat victorii de-a lungul frontului către sectoarele Melitopol și Berdiansk.

Citește și: Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev: Conflictul cu Ucraina ar putea deveni „permanent”

Duminică, oficialii ucraineni au declarat că au neutralizat cu succes un nou atac cu drone asupra Kievului.

Într-o declarație separată, forțele aeriene ucrainene au declarat duminică că au doborât trei rachete de croazieră și opt drone de atac de fabricație iraniană desfășurate de forțele Moscovei peste noapte. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te