Oficialii Eurovision au stabilit: solistul trupei Maneskin nu s-a drogat

DE Edi Neagu | Actualizat: 25.05.2021 - 09:33
Solistul trupei Maneskin nu s-a drogat, spun organizatorii Eurovision. Foto: Maneskin/Facebook

Reprezentanții Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) au declarat că solistul trupei Maneskin a făcut un test antidrog, după ce a fost acuzat de consum de substanțe interzise. Rezultatul testului lui Damiano David a fost negativ.

SHARE

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câştigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat, au anunţat luni organizatorii acestei competiţii muzicale, care au dezvăluit că rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian a fost negativ, informează AFP.

"Niciun consum de droguri nu a avut loc (...) şi noi considerăm că această chestiune este închisă", au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, atac la Dragnea: nu înțelege de ce nu s-a semnat contract cu o firmă de lobby pentru Trump

Cântăreţul italian Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog după difuzarea unui videoclip în care artistul a putut fi văzut în timp ce se apleca spre înainte şi atingea o masă cu nasul în timpul finalei concursului Eurovision 2021, care a avut loc sâmbătă seară la Rotterdam. Poziţia lui corporală a fost asociată de anumiţi internauţi cu consumul de cocaină.

Imaginile au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

CITEȘTE ȘI: Un mesaj pentru Rusia: Occidentul e aici. Iar România se află în prima linie construită de NATO

EBU a anunţat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat "puţin mai devreme, în cursul zilei de luni", a fost negativ.

Reprezentanții EBU sunt scandalizați de ”fake news”

În plus, EBU, o organizaţie al cărei sediu se află la Geneva, a realizat, la cererea delegaţiei italiene, "o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvenţelor video disponibile".

"Suntem alarmaţi de faptul că speculaţii inexacte care au dus la 'fake news' (ştiri false) au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au afectat pe nedrept grupul câştigător", au subliniat reprezentanţii EBU.

"Dorim să felicităm grupul Manekin o dată în plus şi să îi dorim mult succes în continuare. Ne bucurăm că vom lucra alături de membrul nostru italian, televiziunea RAI, pentru a produce un concurs Eurovision spectaculos în Italia, anul viitor", precizează acelaşi comunicat.

Italia, care se afla în fruntea favoriţilor caselor de pariuri, a câştigat concursul muzical Eurovision 2021, depăşindu-i pe reprezentanta Franţei, Barbara Pravi, şi pe reprezentantul Elveţiei, Gjon's Tears, graţie unei interpretări antrenante a rockerilor din trupa Maneskin.

Franţa a cerut luni "o transparenţă totală" în această polemică, adăugând însă că nu va depune o contestaţie.

Barbara Pravi, clasată pe locul al doilea cu cântecul "Voila", reprezentând cea mai bună clasare a Franţei în ultimii 30 de ani la Eurovision, s-a detaşat la rândul ei de polemica apărută în jurul trupei italiene, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te