O femeie din Marea Britanie care și-a ucis rivala în dragoste ar putea fi eliberată după 35 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.02.2023 - 13:50
Maria Pearson a fost închisă în 1986- Foto: Metro

Cea mai longevivă femeie prizonieră din Marea Britanie ar putea fi eliberată după ce a ispășit 35 de ani de închisoare pentru că a înjunghiat o rivală în dragoste.

SHARE

Maria Pearson, în vârstă de 66 de ani, va afla în câteva săptămâni dacă poate fi eliberată după ce a înjunghiat-o de 17 ori pe Janet Newton, în Hartlepool, în 1986, relatează Metro..

Mamă a trei copii, ea a trebuit să execute cel puțin 12 ani înainte de a putea fi luată în considerare pentru eliberare condiționată. Maria a executat însă 23 de ani.

O audiere a comisiei de eliberare condiționată a avut loc pe 17 ianuarie, dar decizia a fost amânată, după ce au fost ordonate verificări suplimentare, cum ar fi rapoarte psihiatrice și managementul comunității.

„Maria este deținutul uitat al sistemului penitenciar. Maria promite că este reeducată, dar nimeni din consiliul pentru eliberare condiționată nu vrea să facă o greșeală. Sunt foarte precauți”, a spus o sursă.

Pearson a lăsat-o pe Janet, în vârstă de 23 de ani, să moară în mijlocul drumului, după ce a înjunghiat-o în inimă de 17 ori într-un acces de furie provocată de gelozie.

Atacul a avut loc la două zile după logodna fostului soț al Mariei, Malcolm Pearson, cu Janet.

Maria și Malcolm Pearson au avut o relație „intensă și furtunoasă”. Cei doi fiică, Rachel.

Copilul lor a fost luat în îngrijire după un incident grav petrecut între cei doi, în urma căruia cuplul s-a despărțit. După doar câteva zile Malcolm a început să se întâlnească cu Janet.

Maria a urmărit-o și a abuzat-o, fiind măcinată de gelozie și chiar i-a trimis mamei ei scrisori pline de ură, cu doar trei zile înainte de atac.

Maria Pearson a fost închisă în temeiul unei pedepse controversate cunoscută sub numele de IPP (Închisoare pentru Protecția Publică), care a fost abandonată în 2011, deoarece prevedea doar o pedeapsă minimă de închisoare și nicio pedeapsă maximă.

Schimbarea legislativă nu a fost aplicată retroactiv și lui Pearson nu i s-au acordat noi drepturi legale.

Citește și: Scenariu apocaliptic. Miliarde de oameni mor în „iarna nucleară”. Cei mai mulți prin înfometare

O recomandare a comisiei de eliberare condiționată din 2006 ca Maria Pearson să fie mutată într-o închisoare deschisă și pregătită pentru eliberare a fost respinsă de ministrul de interne John Reid.

Un judecător a fost de acord, pe motiv că Pearson este încă „în negare” și a arătat o simpatie limitată pentru victima ei.

Citește și: VIDEO Rusia a pierdut întreaga Brigadă a Infanteriei navale de elită 155

Ultima recenzie a lui Pearson din iulie 2020 a fost respinsă, parțial din cauza comportamentului ei din închisoare. Următoarea sa audiere este așteptată în câteva săptămâni, potrivit sursei.

Un purtător de cuvânt al comisiei de eliberare condiționată a declarat: „Audierea orală în cazul Mariei Pearson a fost amânată. Evaluările liberării condiționate sunt efectuate cu atenție și cu grijă extremă. Protejarea publicului este prioritatea noastră numărul unu.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te