O epidemie misterioasă a umplut spitalele din China. Seamănă cu pneumonia și afectează copiii

DE Elena Andrei | 23.11.2023 - 18:27
O epidemie misterioasă a umplut spitalele din China - Foto: Profimedia Images

O epidemie misterioasă a umplut spitalele din China. Seamănă cu pneumonia și afectează copiii. Focarul misterios de pneumonie a copleșit personalul medical.

SHARE

Oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea cu privire la epidemie misterioasă ce a umplut spitalele din China. Seamănă cu pneumonia și afectează copiii.

A fost emisă o alertă prin ProMed – o bază de date de supraveghere ce monitorizează focarele de boală – avertizând asupra unei epidemii de „pneumonie nediagnosticată” la copii.

O epidemie misterioasă a umplut spitalele din China. Seamănă cu pneumonia și afectează copiii

Site-ul de știri taiwanez FTV News a spus că pacienții s-au prezentat în special la spitalele din Beijing și Liaoning – la 800 de kilometri nord-est – cu febră mare și inflamație a plămânilor, dar fără tuse.

Un cetățean din Beijing a declarat că pacienții, copii, nu tușesc, nu au alte simptome, dar au o temperatură ridicată și mulți dezvoltă noduli pulmonari.

Presa locală a raportat că Spitalului de Copii Dalian din provincia Liaoning era „plin de copii bolnavi” care au primit perfuzii ca tratament.

Un membru al personalului spitalului a spus că pacienții stau la coadă timp de două ore și ocupă departamentul de urgență pentru că nu există ambulatorii generale.

Focarul de Covid-19 a fost semnalat inițial oamenilor de știință de la nivel mondial la sfârșitul lunii decembrie 2019 printr-o alertă ProMed la sfârșitul lunii decembrie, care a avertizat în mod similar despre o boală respiratorie care se răspândește în orașul Wuhan.

O notă postată de ProMed miercuri spunea că raportul FTV News sugerează un „focar pe scară largă a unei boli respiratorii nediagnosticate”.

Acesta a adăugat: „Nu este deloc clar când a început acest focar, este  neobișnuit ca atât de mulți copii să fie afectați atât de repede”.

De asemenea, raportul nu spune dacă vreun adult a fost afectat, sugerând o anumită expunere la școli.

„ProMed așteaptă informații definitive despre etiologia și domeniul de aplicare al acestei boli în China.”

Este primul val major de infecții

Focarul ar putea fi legat de o creștere a „mycoplasma pneumoniae”, un agent patogen care provoacă boli respiratorii la copii.

Simptomele includ durere în gât, oboseală și o tuse care se agravează încet, care poate dura săptămâni sau luni.

Citește și: Se întoarce sezonul virozelor? Sunt cu 20% mai multe îmbolnăviri faţă de săptămâna trecută

Se crede că o creștere a infecțiilor cauzate de agentul patogen, cunoscută și sub denumirea de „pneumonie de mers”, ar fi fost cauzată de o lipsă de imunitate din cauza măsurilor stricte de izolare impuse de China anul trecut.

„Este primul val de infecții cu Mycoplasma pneumoniae de când majoritatea măsurilor de izolare a Covid-19 au fost ridicate la începutul acestui an”, a declarat Zhou Huixia, directorul unui centru medical pentru copii din Spitalul General, scrie China Daily.

Citește și: Românul, „frate” cu antibioticul. 25% dintre români au luat, în 2022, un antibiotic decontat

Valul a părut deosebit de feroce de la sărbătoarea de Ziua Națională de la începutul lunii octombrie.

În comparație cu anii precedenți, au fost mulți pacienți cu infecții mixte, rezistență la medicamente și pneumonie lobară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te