Noul cățel adoptat de Boris Johnson se mută în Downing Street

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.09.2019 - 20:13
Dilyn, în momentul în care a ajuns la Downing Street, luni/Foto: BBC

Un cățeluș dintr-un adăpost din sudul Țării Galilor s-a mutat în Downing Street împreună cu premierul Boris Johnson, în apartamentul unde acesta locuiește alături de partenera sa Carrie Symonds.

SHARE

Cățelușul în vârstă de 15 săptămâni este un metis de Jack Russel, numită Dilyn, și a fost abandonat de fermieri. 

„Premierul a fost întotdeauna un pasionat susținător al bunăstării animalelor și crede în șansa de a oferi animalelor un bun început în viață”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului.

Legătura dintre cuplu și Friends of Animals Wales (FOAW) a venit prin intermediul medicului veterinar Marc Abraham, care a lucrat cu proprietarul centrului, Eileen Jones.

„A fost important să aruncăm o lumină asupra muncii pe care o face”, a declarat acesta.

„Este în întregime muncă voluntară, cu facturi uriașe de la veterinari, astfel încât ei pot să salveze și să reabiliteze doar animalele care au cele mai multe probleme. (...) Când vorbeam cu Carrie despre ce câine ar trebuie să ne luăm și de unde, ea a venit cu ideea, fiind un susținător masiv al campaniei lui Lucy Law”.

Symonds a postat pe contul său de Tweeter: „Mulțumiri minunatei Eileen care a salvat-o pe Dilyn după ce a primit un pont că trebuia să fie aruncată de un vânzător de cățeluși pentru că s-a născut cu o falcă strâmbă. Eileen i-a vindecat mica imperfecțiune și i-a salvat viața. Este un erou."

Cât despre pisica Larry, Marc Abraham a precizat că este puțin probabil să existe mult contact între câine și pisică, deoarece câinele va trăi în apartament și va face plimbări în jurul parcului St.

„A crede că micuțul nostru și-a început viața într-o fermă de cățeluși galezi și a fost destinat unei existențe incerte la mâna unui vânzător de cățeluși, iar acum va fi alături de oameni care îl adoră, este un vis devenit realitate”, au reprezentanții centrului FOAW.

Aceștia au adăugat: „Știm prea bine de ce Legea lui Lucy este o legislație atât de importantă. Suferința acestor câini este mult mai mare decât se vede la prima mână, așa cum am făcut-o atâția ani.”

„Legea Lucy” e un proiect de lege în Parlamentul britanic, prin care legislatorii speră să-i aducă în faţa legii pe cei care patronează astfel de „afaceri”.

Numele legii vine de la o căţeluşă salvată dintr-o astfel de fermă, care a mai supravieţuit doar 3 ani după supliciul îndurat. Legea va fi implementată în Anglia începând de anul viitor, iar Guvernul galez a confirmat că va adopta legea, dar încă nu a fost stabilită o dată.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -