Nouă lege a cetăţeniei, în Germania. Procedurile de expulzare, accelerate în mai multe cazuri

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.10.2023 - 16:05
Nouă lege a cetăţeniei, în Germania. Procedurile de expulzare, accelerate în mai multe cazuri - Foto: nwflags.co.uk - Imagine cu rol ilustrativ

Guvernul federal german a aprobat un proiect de lege care vizează accelerarea procedurilor de expulzare.

SHARE

Obiectivul principal al proiectului, înaintat de ministrul de interne Nancy Faeser, este de a reduce numărul expulzărilor care nu mai sunt puse în aplicare în ultimul moment.

Textul prevede o prelungire, de la 10 la 28 de zile, a duratei maxime în care o persoană poate fi ţinută în detenţie înaintea expulzării.

Planul include de asemenea măsuri mai aspre împotriva traficanţilor de persoane şi o extindere a puterilor autorităţilor.

Citește și: Speriată de migranți, țara cu 1.000.000 de români introduce controlul la graniță. Va dura și în 2024

Procedurile de expulzare din Germania, accelerate în mai multe cazuri

Conform proiectului de lege, autorităţile vor avea permisiunea de a intra în locuinţele unor terţe părţi pentru a-i căuta pe cei care urmează să fie deportaţi. În unele circumstanţe, autorităţile nu vor mai fi obligate să anunţe în avans expulzările, relatează Agerpres, citând DPA.

Guvernul german vrea de asemenea să-i poată expulza mai uşor pe membrii unor organizaţii criminale.

Vor putea fi efectuate percheziţii în locuinţe în căutarea de documente şi de dispozitive de stocare de date, în scopul clarificării identităţii şi naţionalităţii celor vizaţi.

Spre a reduce presiunea pe autorităţi, şederea în Germania va fi permisă timp de şase luni, în loc de trei în prezent, pe perioada procedurii de azil.

Cei care nu au dreptul de a rămâne trebuie să plece din Germania, a declarat Nancy Faeser pentru ediţia de luni a cotidianului Rheinische Post.

Citește și: Ce măsuri ia Belgia în cazul migranților cărora li s-a ordonat să părăsească țara. Colaborare cu UE

Ea a subliniat că, în acest an, numărul repatrierilor este deja cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2022.

'Cu toate acestea, trebuie să avem reglementări care să ne permită să punem în aplicare legea mai consecvent şi mai rapid', a afirmat ea.

Miercuri, ministrul de interne a mai anunţat că în Bundestag se discută un proiect de lege potrivit căruia o persoană care a comis acte de antisemitism nu poate primi cetăţenia germană, informează Reuters.

'Proiectul nostru privind noua lege a cetăţeniei, pe care îl vom discuta acum în Bundestag, prevede o excludere clară a antisemiţilor', a spus Faeser, într-un comunicat emis după o întrevedere cu ambasadorului Israelului, Ron Prosor.

Ea a adăugat că autorităţile germane sunt 'extrem de vigilente' în privinţa susţinătorilor grupării palestiniene islamiste Hamas în Germania. Orice astfel de persoană va fi 'judecată cu întreaga forţă a legii', a subliniat Faeser.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te