New York-ul a putea folosi Garda Națională pentru a înlocui personalul medical nevaccinat anti-COVID

DE Daniel Toșa | 27.09.2021 - 13:34
New York-ul a putea folosi Garda Națională pentru a înlocui personalul medical nevaccinat anti-COVID/FOTO: Facebook/Kathy Hochul

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, are în vedere angajarea Gărzii Naţionale şi a unor lucrători medicali din afara statului pentru a compensa lipsa de personal din spitale. Zeci de mii de lucrători îşi pot pierde locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

SHARE

Planul, prezentat sâmbătă într-un comunicat, i-ar permite lui  Hochul  să declare starea de urgenţă pentru a creşte oferta de lucrători din domeniul sănătăţii, incluzând profesionişti autorizaţi din alte state şi ţări, precum şi asistenţi medicali pensionari.

Hochul a declarat că statul analizează şi posibilitatea utilizării ofiţerilor Gărzii Naţionale cu pregătire medicală pentru a menţine personalul spitalelor şi al altor facilităţi medicale la un nivel adecvat.

Aproximativ 16% din cei 450.000 de angajaţi ai spitalelor statului, sau aproximativ 72.000 de lucrători, nu au fost complet vaccinaţi, a anunţat biroul guvernatorului.

Citește și: EXCLUSIV Blatul măștilor de protecție anti-COVID de 14 milioane €. Cum s-a negociat pentru un privat

Planul vine pe fondul unei bătălii mai ample între liderii statului şi ai guvernului federal, care fac presiuni pentru vaccinarea obligatorie, pentru a ajuta la contracararea variantei Delta extrem de contagioase a noului coronavirus şi a lucrătorilor care sunt împotrivă, unii obiectând din motive religioase.

Hochul a participat la slujba de duminică la o biserică mare din New York pentru a cere creştinilor să ajute la promovarea vaccinurilor.

„Am nevoie ca voi să fiţi apostolii mei. Am nevoie să ieşiţi şi să vorbiţi despre asta şi să spuneţi, ne datorăm acest lucru unul altuia”, le-a spus Hochul credincioşilor de la Christian Cultural Center din Brooklyn, potrivit unei transcrieri oficiale.

Citește și: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

„Isus ne-a învăţat să ne iubim unii pe alţii şi cum să vă arătaţi dragostea dacă nu prin a avea suficientă grijă unii de alţii pentru a spune vă rog să luaţi vaccinul pentru că vă iubesc şi vreau să trăiţi”.

Lucrătorii medicali concediaţi pentru refuzul vaccinării nu vor fi eligibili pentru asigurarea de şomaj decât dacă sunt în măsură să furnizeze o cerere validă aprobată de medic pentru cazare medicală, a declarat biroul Hochul, scrie News.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.