Austria spulberă visele României de aderare la Schengen. Condiția imposibilă pe care a impus-o

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.10.2023 - 21:42
Nehammer spulberă visele României de aderare la Schegnen - Foto: Profimedia Images

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, spulberă visele României de aderare la Schengen. El a cerut ca granițele Schengen să fie consolidate și întărite înainte ca România și Bulgaria să adere la Schengen.

SHARE

Cancelarul austriac Karl Nehammer spulberă visele României de aderare la Schengen. El a impus o condiție imposibilă, aceea ca migranții să nu mai ajungă în Austria.

Citește și: Cum speră Bulgaria să intre în Schengen în decembrie? România a ales un război deschis cu Austria

Cancelarul austriac s-a întâlnit cu premierul bulgar Nikolai Denkov. Un "nu" ferm la dorința Bulgariei de a adera la Schengen a fost auzit de premierul Nikolai Denkov de la cancelarul austriac Karl Nehammer la întâlnirea lor de la Viena, scrie presa bulgară.

Nehammer spulberă visele României de aderare la Schegnen

Cancelarul a cerut ca granițele Schengen să fie consolidate și întărite înainte ca România și Bulgaria să adere la Schengen.

Citește și: România, sprijinită de mai multe țări pentru aderarea la Schengen: „Există dialog cu Austria

„Germania să-și deschidă granița cu Austria și să returneze migranții în Turcia și Tunisia”, a condiționat Karl Nehammer.

E ca oul și găina - Bulgaria și România vor ajuta la reformarea Schengen din interior, i-a spus Denkov. A fost momentul în care Nehammer l-a refuzat.

Citește și: Cum vrea România să izoleze Austria și să adere la Schengen. 2 scenarii de coșmar pentru București

Nehammer a calificat drept "de neconceput" extinderea Schengen la Bulgaria și România. Cu toate acestea, premierul Nikolay Denkov și-a exprimat încrederea că Austria își va schimba poziția până în decembrie, când problema va fi discutată în cadrul unui Consiliu European.

Aderarea, de neconceput

Este clar că perspectiva austriacă este următoarea. Susținem Bulgaria pentru toate eforturile sale de a păstra frontierele externe ale UE. 

Pentru noi, însă, este de neconceput în prezent extinderea spațiului Schengen. Acest lucru nu are nimic de-a face cu Bulgaria și România, potrivit portalului 24chasa consultat de Newsweek România.

„Este o problemă de securitate, deoarece avem provocări majore în spațiul Schengen. Bulgaria este un partener foarte puternic al Austriei în lupta împotriva traficului de persoane. Avem nevoie de astfel de parteneri puternici", a declarat cancelarul Nehammer.

El a menționat în mod special că patru ofițeri de poliție bulgari au murit în timp ce păzeau frontiera externă a UE și și-a exprimat condoleanțele.

"Schengen trebuie să fie reparat - până când nu va fi așa, nu îl putem extinde. În prezent, sistemul Schengen nu este adecvat scopului său. Schengen înseamnă că nu ar trebui să existe frontiere interne, ar trebui să existe o frontieră externă bună și sigură, ceea ce nu este cazul în prezent", a adăugat Nehammer.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te