NATO: Rusia trece pe economie de război. Să ne pregătim pentru o confruntare de zeci de ani

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.02.2024 - 15:05
NATO: Rusia trece pe economie de război. Să ne pregătim pentru o confruntare de zeci de ani - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia trece pe economie de război. Să ne pregătim pentru o confruntare de zeci de ani. Rusia își pregătește economia pentru un război lung, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

SHARE

Rusia trece pe economie de război. Să ne pregătim pentru o confruntare de zeci de ani și nici NATO nu poate să aștepte cu mâinile în sân.

„Deoarece Rusia își orientează întreaga economie spre război, trebuie să facem și mai mult pentru securitatea noastră”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru cotidianul german Welt am Sonntag.

NATO: Rusia trece pe economie de război. Să ne pregătim pentru o confruntare de zeci de ani

Subliniind că NATO nu caută un război în Rusia, el a subliniat că trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani.

„Dacă Putin câștigă în Ucraina, nu există nicio garanție că agresiunea rusă nu se va răspândi în alte țări”, a spus el, adăugând că sprijinirea Ucrainei și investițiile pentru a promova capacitățile militare ale Alianței sunt cele mai bune instrumente defensive împotriva Rusiei.

Citește și: FOTO Cum arată scenariul războiului declanșat de Putin în Europa. Harta posibilei invazii a Rusiei

„Trebuie să refacem și să extindem baza noastră industrială mai rapid, astfel încât să putem crește livrările către Ucraina și să ne realizăm propriile stocuri”, a spus secretarul general al NATO, potrivit Anadolu.

„Acest lucru înseamnă trecerea de la o producție lentă în timp de pace la o producție rapidă, așa cum este necesar în conflict”, a precizat el.

Citește și: Rusia amenință NATO. „Nu vom tolera 20.000 de militari la granițele noastre. Vom reduce riscurile”

Și președintele Conferinței de Securitate de la Munchen, Christoph Heusgen, a spus că este posibil ca Rusia să atace un stat membru NATO.

Întrebat dacă președintele rus Vladimir Putin ar putea ordona un atac asupra unui stat NATO, Heusgen a răspuns: „Desigur. La urma urmei, Putin a spus în mai multe rânduri că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă a secolului XX, deoarece a lăsat o mulțime de ruși în afara Rusiei”.

Heusgen a mai spus că „Putin a vrut să restabilească Marea Rusie în granițele inexistentei Uniuni Sovietice, un imperiu global în care va conduce ca un țar”, potrivit pravda.com.ua.

Putin ar putea viza Moldova sau statele baltice.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că Ucraina primește armele și ajutorul militar de care are nevoie pentru a se opune cu succes agresorilor ruși și a-i expulza de pe teritoriul său”, a subliniat acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te