Moștenirea Reginei: Prințul Harry va fi exilat definitiv de regele Charles al III-lea

DE Elena Andrei | 23.09.2022 - 20:04
Prințul Harry va fi exilat definitiv de regele Charles al III-lea/foto: Profimedia Images

Prințul Harry se va confrunta cu o viață de exil permanent, regele Charles plănuind să urmeze „manualul” întocmit de familia regală în criza declanșată de Eduard al VIII-lea, regele care a abdicat în 1936 și a fost obligat să trăiască tot restul vieții în afara Regatului Unit.

SHARE

Un prieten al regelui a declarat pentru The Daily Beast că familia regală a gestionat criza abdicării prin exilarea lui Edward, ceea ce a însemnat că el și Wallis au ajuns în cele din urmă să fie „indivizi neimportanți, nepotriviți, neloiali și chiar trădători pentru aproape întregul popor britanic”.

Aceea a fost o operațiune condusă de regina mamă, în special.

„Același lucru se întâmplă deja cu Harry și Meghan și nu va face decât să se accelereze în următorii ani sub conducerea regelui Charles. Deși, un al doilea fiu capricios este o amenințare mult mai mică pentru structura monarhiei decât un rege capricios”, a declarat sursa.

Palatul Buckingham insistă că locurile din al doilea rând de la înmormântarea Reginei pentru Harry și Meghan nu au fost o jignire, dar un fost angajat al Palatului Buckingham a declarat pentru The Daily Beast că Charles, în declarația sa, i-a „încurajat pe fiul său și pe Meghan să continue să își construiască viața în străinătate", ceea ce a fost un mesaj nedeghizat pentru ca aceștia să nu-i perturbe domnia.

Citește și

Regele Charles al III-lea i-a lăsat mamei sale pe sicriu un ultim mesaj scris de mână

Iubirea interzisă dintre regele Charles și Camilla. Au divorțat ca să fie împreună. Blestemul Dianei

„Harry și Meghan vor primi o invitație la încoronare, dar vor fi ferm așezați pe locurile inferioare, așa cum au fost și la înmormântare. Asta va fi tot. Charles va fi necruțător când vine vorba de protejarea Coroanei, iar asta înseamnă să-i țină pe Harry și Meghan cât mai departe de centrul de greutate", a declarat acesta.

Vestea vine după dezvăluirea, relatată joi seară de The Sun, potrivit căreia Harry a refuzat oferta lui Charles de a lua cina în seara în care acesta s-a aflat la Balmoral după moartea reginei, după ce Charles i-a interzis lui Meghan să i se alăture.

Charles a ales să continune linia severă trasată de mama sa, care nu a acceptat niciodată, de la nimeni, devieri de la datoriile casei regale.

Cuplul, care a luat decizia de a merge să trăiască în America, a avut în vedere inițial un „rol transcontinental”. Harry și Meghan s-au arătat interesați să reprezinte monarhia în străinătate, putând în același timp să își câștige proprii bani.

Acest plan a fost respins de regină la summit-ul de la Sandringham, unde cuplului i s-a pus în vedere că nu poate avea niciun rol în viața publică în calitate de membri ai familiei regale.

O declarație a palatului de la acea vreme spunea că regina le-a spus cuplului "că, îndepărtându-se de activitatea Familiei Regale, nu este posibil să continue cu responsabilitățile și îndatoririle care vin cu o viață în serviciul public".

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te