Minte iar Rusia? Mai multe trupe în Belarus se pregătesc să asedieze Kievul, nu să se retragă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 29.03.2022 - 23:32
Mai multe trupe în Belarus se pregătesc să asedieze Kievul/foto: apnews

Serviciile secrete occidentale avertizează că Moscova a comasat trupe în Belarus pentru a fi folosite la asediul Kievului, în ciuda anunțului Ministerului rus al Apărării că este posibilă o retragere a forțelor din jurul capitalei ucrainene.

SHARE

 

Potrivit surselor, citate de agenția Debka, comandantul rus, generalul Alexander Chaiko, pregătește o forță suplimentară mare în Belarus pentru a trece în Ucraina și a întări asediul Kievului.

Un centru de comandă a fost înființat la Cernobîl pentru a sprijini operațiunea.

În luptele de la începutul acestei săptămâni dintre forțele ucrainene și cele ruse, nicio parte nu a câștigat mult teren, susțin sursele serviciilor secrete militare.

Rușii au atacat orașul Izium de pe malul râului Doneț și au continuat să împingă în centrul portului Mariupol, în timp ce ucrainenii au atacat forțele Gărzii Naționale rusești Rosgvardia care au ocupat portul Herson de la Marea Neagră și au declarat că au recucerit o suburbie a orașului Irpin.

Citește și

Taiwanul învață de la Ucraina cum să se apere de o invazie a Chinei

Ambasada Ucrainei cere schimbarea numelui Șos. Kiseleff, unde se află Ambasada Rusă, în Șos. Ucraina

După prima zi a negocierilor ce se desfășoară la Istanbul, ministrul adjunct al Apărării de la Moscova, Alexander Fomin, a declarat că va „reduce drastic” operațiunile din zona Kievului.

„Datorită faptului că negocierile privind un acord privind neutralitatea și statutul non-nuclear al Ucrainei și garanțiile de securitate pentru Ucraina trec într-o etapă practică și ținând cont de principiile discutate în cadrul ședinței de astăzi, Ministerul Apărării al Federației Ruse a luat decizia de a reduce drastic operațiunile de luptă în zonele Kiev și Cernihiv pentru a stimula încrederea reciprocă și a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor și pentru semnarea acordului menționat anterior”, a declarat Fomin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.