Mike Pence spune că republicanii "au opțiuni mai bune" decât Trump pentru alegerile din 2024

DE Daniel Toșa | 16.11.2022 - 10:39
Mike Pence spune că republicanii "au opțiuni mai bune" decât Trump pentru alegerile din 2024 - FOTO: Profimedia

Fostul vicepreședinte Mike Pence a declarat marți că republicanii "au opțiuni mai bune" pentru funcția de președinte în 2024 decât fostul președinte Donald Trump.

SHARE

Pence, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii "Special Report" de la Fox News, a subliniat că alegătorii republicani își doresc o revenire la politicile administrației Trump, dar vor să evite abordarea divizivă a lui Trump la Casa Albă. Deși Pence a spus că Trump a fost singurul candidat care ar putea să o învingă pe Hillary Clinton în 2016, el a adăugat că "vremuri diferite cer o conducere diferită".

"Cred sincer că vom avea alegeri mai bune", a spus Pence. "Îi aud pe oameni spunând că ar dori să mergem mai departe cu o conducere care va uni țara noastră în jurul celor mai înalte idealuri ale noastre și care va reflecta tipul de respect și civilizație pe care poporul american îl demonstrează unul față de celălalt în fiecare zi."

Comentariile lui Pence vin cu câteva ore înainte ca fostul președinte Donald Trump să facă ceea ce el numește un "anunț foarte mare" într-un discurs la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, care se așteaptă să fie o declarație că va candida la președinție în 2024.

Citește și: BREAKING Rachetele lui Putin cad în Polonia. Cel puțin doi morți. Forțele armate, în alertă maximă

Mike Pence ia în considerare o candidatură la prezidențiale în 2024

Fostul vicepreședinte a declarat că este mândru că republicanii au "recucerit" Camera Reprezentanților în alegerile de la jumătatea mandatului, dar își dorește să fi câștigat mai multe curse competitive. Formula câștigătoare, a spus el, a fost să se concentreze pe problemele care contează pentru alegători în acest moment.

"Candidații care s-au concentrat pe trecut, pe reluarea ultimelor alegeri, nu s-au descurcat atât de bine", a spus Pence. "Există aici o adevărată afirmare a faptului că Partidul Republican trebuie să se concentreze pe viitor".

Citește și: Donald Trump anunţă o nouă candidatură la Casa Albă. „Votul va fi mult diferit"

Trump, în calitate de președinte, l-a criticat pe Pence pentru certificarea rezultatelor alegerilor din 2020, scriind pe Twitter la 6 ianuarie 2021 că vicepreședintele "nu a avut curajul să facă ceea ce trebuia făcut".

Protestatarii de la Capitoliu au fost auziți scandând "spânzurați-l pe Mike Pence". Trump a scris apoi pe Twitter că cei care s-au revoltat și au intrat în Capitoliu ar trebui să plece și să protesteze pașnic.

Pence a declarat marți că i-a rămas întotdeauna loial lui Trump în calitate de vicepreședinte și că și-a păstrat preocupările între cei doi. 6 ianuarie, a spus el, a schimbat această relație, potrivit Fox News.

"În acel moment, când a apărut acel tweet, m-a înfuriat", a spus Pence.

Trump și-a anunțat candidatura la prezidențiale în 2024

Fostul preşedinte Donald Trump anunţă o nouă candidatură la Casa Albă şi intră în cursa din 2024, cu scopul de a deveni al doilea preşedinte american ales vreodată pentru două mandate neconsecutive.

"Pentru a face America măreaţă şi glorioasă din nou, îmi anunţ în această seară candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a declarat Trump. 

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte încearcă să recupereze lumina reflectoarelor, după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te