Mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soţului ei. „Nu ştiu cum să trăiesc fără tine”

DE Octavia Constantinescu | 01.03.2024 - 16:26
Mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soţului ei. „Nu ştiu cum să trăiesc fără tine” - Foto: CNN / imagine rol ilustrativ

Mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soţului ei. „Nu ştiu cum să trăiesc fără tine”. Ce a mai spus văduva și ce s-a întâmplat la înmormântarea acesteia.

SHARE

Mesajul Iuliei Navalnaia, la înmormântarea soţului ei. „Nu ştiu cum să trăiesc fără tine”. Ce a mai spus văduva și ce s-a întâmplat la înmormântarea acesteia. 

Mesajul după înmormântara soțului său 

Aflată în exil, Iulia Navalnaia, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, a postat pe X, imediat după ce la Moscova sicriul lui a fost băgat în pământ, un mesaj emoţionat, în care îşi declară dragostea eternă şi promite că îi va continua activitatea disidentă.

„Lioşa, îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Da, chiar şi pentru ultimii trei ani de fericire. Pentru dragoste, pentru că m-ai susţinut mereu, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine.

Citește și: Cum a scăpat Putin de adversarul său numărul 1

Nu ştiu cum să trăiesc fără tine, dar voi face tot ce pot pentru a te face acolo sus să te bucuri pentru mine şi să fii mândru de mine. Nu ştiu dacă voi reuşi sau nu, dar voi încerca.

Sunt sigură că ne vom întâlni într-o zi. Am atât de multe poveşti nespuse pentru tine şi am atât de multe cântece salvate pe telefon pentru tine, cântece prosteşti şi amuzante şi, în general, sincer, groaznice, dar sunt despre noi, şi am vrut atât de mult să te las să le asculţi. Şi am vrut atât de mult să te privesc cum le asculţi, cum râzi şi apoi să mă îmbrăţişezi.

Te iubesc pentru totdeauna. Odihneşte-te în pace!” - a scris Iulia Navalnaia.

Ea îşi însoţeşte mesajul de un clip video în care sunt mixate diverse momente din activitatea soţului ei şi mai ales momente în care se îmbrăţişează sau sunt împreună. Fondul sonor este asigurat de o melodie pe ritmuri rock, care este posibil să fie interpretată chiar de Iulia Navalnaia.

Iubirea care a trecut de gratiile închisorii

 Iulia şi Aleksei Navalnîi s-au întâlnit în vara anului 1998, în timp ce se aflau în vacanţă în Turcia. El era avocat, ea lucra la bancă şi amândoi locuiau la Moscova. În 2000, ea şi Navalnîi s-au căsătorit. Daria, fiica lor, s-a născut în 2001 şi acum studiază la San Francisco. Fiul lor, Zahar, s-a născut în 2008.

"Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei: M-am căsătorit cu un tânăr pe nume Aleksei", a declarat Iulia la un moment dat.

Când Navalnîi a fost reţinut în 2011, în timpul unui protest al opoziţiei faţă de o presupusă falsificare a voturilor, Iulia a declarat pentru Reuters că vrea pur şi simplu să-şi recupereze soţul. Înconjurat de reporteri, Navalnîi a cerut de mai multe ori să i se permită să-şi îmbrăţişeze soţia, pe care în cele din urmă a strâns-o în braţe şi a sărutat-o. "Mă simt mult mai bine acum", a mărturisit ea.

Citește și: VIDEO Navalnîi, condus pe ultimul drum: S-a sacrificat pentru a salva țara! Putin a sacrificat Rusia

La 16 februarie 2024, serviciul penitenciar rus a anunţat că soţul ei a murit în închisoarea din Iamalo-Neneţ, după ce a făcut o plimbare şi nu s-a simţit bine în acea dimineaţă, Navalnaia, care tocmai se afla la Conferinţa de Securitate de la München, a ţinut ulterior un discurs în care a declarat că nu este sigură că informaţiile sunt adevărate, dar a comentat că, dacă soţul ei a murit, Putin şi aliaţii săi "vor fi aduşi în faţa justiţiei".

Ulterior, ea a promis să continue activismul soţului ei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te