Medvedev cere atacarea Tribunalului de la Haga cu rachete hipersonice: „Priviți cerul cu atenție”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.03.2023 - 09:17
Medvedev cere atacarea Tribunalului de la Haga cu rachete hipersonice: „Priviți cerul cu atenție” - Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dimitri Medvedev s-a lansat într-un atac furibund la adresa Tribunalului de la Haga care a i-a dat lui Putin un mandat de arestare. Acesta cere atacarea instituției cu rachete.

SHARE

„Să luăm exemplul acestei Curții Penale Internaționale (CPI) inutilă, creată pe baza Statutului de la Roma, la care statele majore nu au aderat. Pe cine a adus în fața justiției?

Medvedev cere atacarea Tribunalului de la Haga cu rachete hipersonice: „Priviți cerul cu atenție”

Trei duzini de necunoscuți. Cu alte cuvinte, eficiența lor este nulă. Aici nu este vorba de tribunalele ad-hoc de la Nürnberg și Tokyo. Sau chiar și dubiosul tribunal pentru Iugoslavia. Și este de înțeles.

O țară și liderii săi pot fi judecați în două cazuri:

1) când țara însăși a slăbit sălbatic, aproape și-a pierdut suveranitatea și a decis să accepte un proces pentru ea însăși;

Citește și: Spionii lui Putin se infiltrează în Georgia printr-o schemă veche, ca „turiști”

2) când țara a pierdut războiul și a capitulat. Nu este posibil să se procedeze altfel. Și toată lumea înțelege acest lucru”, a declarat fostul președinte al Rusiei.

Medvedev aprelează din nou la „whataboutism” (practica de a răspunde la o acuzație de infracțiune prin a afirma că o infracțiune comisă de altcineva este similară).

Citește și: Assad i-a oferit lui Putin baze extinse și permanente în Siria și mercenari pentru Ucraina

„Apropo, cel mai discreditat episod care a ucis credibilitatea aproape nulă a Curții, a avut legătură cu crimele SUA în Afganistan și Irak. Curtea nu a putut face nimic. Evident, un strigăt puternic din partea SUA că nu am ratificat deloc Statutul de la Roma și i-a făcut pe judecători să se dezlănțuie într-o manie animalică de impulsuri naturale care nu au legătură cu justiția.

Și apoi au decis să îl judece pe președintele unei alte puteri nucleare care nu este membră a CPI pe aceleași motive ca și SUA și alte țări. Evident, aceasta a fost o contribuție foarte dură din partea aceluiași Pindostan. Este clar că nu are nicio valoare practică.

Medvedev amenință Tribunalul de la Haga cu rachetele hipersonice

Toate deciziile stupide ale ONU și ale altor structuri se vor sparge la cusături. Se apropie apusul sumbru al întregului sistem de relații internaționale. Încrederea este epuizată”, a declarat Dmitri Medvedev.

Judecătorii de la CPI se agită degeaba. Din păcate, domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și sub rachete. Ne putem foarte bine imagina o folosire la foc automat a unui Onyx hipersonic din Marea Nordului de pe o navă rusească asupra unui tribunal de la Haga. Nu poate fi doborât, din păcate. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău. Așa că, cetățeni judecători, priviți cerul cu atenție, a declarat Medvedev.

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare, împotriva președintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crime de război comise în Ucraina. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te