Marea Britanie va face teste-screening asupra populației. Vizați 3,5 milioane de oameni

DE Adina Mutăr | Actualizat: 26.03.2020 - 22:25
Sursă: Getty

Două firme britanice conduc cursa pentru a dezvolta teste rapide pentru populație, un screening sistematic, având în vedere 3,5 milioane de oameni.

SHARE

SureScreen Diagnostics și Mologic Ltd. sunt cele două firme ce pot produce în masă truse de screening la domiciliu, potrivit Daily Mail.

Deocamdată, Guvernul, care a anunțat deja că vor exista 3,5 milioane de truse până la sfârșitul lunii, nu a plătit avansul pentru a se trece la producția de masă.

În Marea Britanie, testele „clasice” sunt administrate doar persoanelor care prezintă simptome grave și trebuie spitalizate sau celor care sunt deja internate. Nici personalul medical NHS nu este testat.

Noua tehnologie solicitată de Guvern produce teste de anticorpi făcute rapid pe o mostră de sânge luată din deget și care funcționează ca un test de sarcină la domiciliu, arătând o culoare dacă pacientul este pozitiv.

Acet gen de test dă rezultatul în câteva minute.

Însă profesor Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, nu este de acord cu acest test la domiciliu, insistând ca eșantioanele să fie trimise la un laborator și analizate de specialiști - un proces care ar putea dura o zi.

Profesor Doyle admite că au existat planuri pentru milioane de „teste pe care oamenii să le poată face singuri”.

„Însă, probele trebuie trimise în laboratoare, pentru analiză”, a declarat joi Comitetului de sănătate și asistență socială.

„Acesta este un test de anticorpi care vă spune dacă ați avut această afecțiune. Acest lucru este absolut necesar din două motive: ca să înțelegem ce se întâmplă și să permitem oamenilor să se întoarcă la muncă”, a precizat Doyle.

Departamentul de Sănătate încă nu a dezvăluit cine va face cele 3,5 milioane de truse de testare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alți experți au avertizat că sunt necesare controale în masă pentru menținerea răspândirii bolii sub control.

Țări precum Coreea de Sud și China au efectuat testare la scară largă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -