Marco Rubio & Susan Rice: Extremiștii protestelor din SUA, manipulați de Rusia și alte două țări

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.06.2020 - 16:04
Marco Rubio/FOTO: usatoday.com

Fosta consilieră pe probleme de securitate din Administrația Obama, Susan Rice, și șeful comisiei senatoriale privind serviciile secrete, Marco Rubio, au sugerat că violențele din cadrul protestelor din SUA ar fi fost alimentate și de forțe străine, respectiv de Rusia.

SHARE

Într-o intervenție la CNN, fostul consilier pe probleme de securitate în administrația Obama, Susan Rice, a sugerat că violențele care pun în umbră protestele pașnice ale americanilor revoltați de moartea lui George Floyd par a avea legătură cu extremiști și chiar cu tehnici de manipulare rusești, arată Hotnews.

”Avem o problemă. Avem protestatari pașnici care se concentrează pe durerea reală și pe inechitatea cu care ne confruntăm și pe care trebuie să o gestionăm și mai avem extremiști care vin și deturnează aceste proteste încercând să le transforme în cu totul altceva. Probabil că aceștia, aș paria, bazându-mă pe experiența mea, pentru că nu citesc informațiile serviciilor secrete, dar, bazându-mă pe experiența mea, par scoși din manualul de manipulare rusesc Nu putem permite extremiștilor, actorilor străini să ne distragă de la problemele reale pe care le avem de secole și care trebuie rezolvate”, a declarat Rice.

Întrebată dacă vrea să spună că rușii au vreun amestec în ceea ce se întâmplă acum în SUA, așa cum pe vremea Războiului Rece au încercat să discrediteze America speculând probleme rasiale, Rice a răspuns: ”Vedem asta de ani de zile, o vedem în fiecare zi, pe rețelele sociale unde folosesc orice subiect (...) Ținta lor nu este doar să discrediteze SUA, ci să dividă societatea. Nu aș fi surprinsă să aflu că, într-o formă sau alta, au susținut pe unii dintre acești extremiști”.

În același timp, președintele comisiei senatoriale privind serviciile de informații, Marco Rubio, a scris pe twitter, fără a numi Rusia, că anumite conturi de social media care provin din cel puțin trei țări au urmărit și au promovat violența și confruntările, din mai multe unghiuri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -