Maia Sandu: Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2024 - 10:16
Maia Sandu: Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
Maia Sandu Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război - Foto INQUAM PHOTOS George Călin

Maia Sandu: Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război. Preşedintele Republicii Moldova a afirmat că este foarte important ca Ucraina să câştige războiul şi a menţionat că toată lumea trebuie să înţeleagă.

SHARE

Maia Sandu: Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război. Preşedintele Republicii Moldova a afirmat că este foarte important ca Ucraina să câştige războiul şi a menţionat că toată lumea trebuie să înţeleagă şi să susţină Ucraina.

Maia Sandu a precizat că speră să existe în următoarele săptămâni decizii care să consolideze sprijinul pentru Ucraina.

Maia Sandu: Este foarte important ca Ucraina să câştige acest război

Sandu a fost întrebată, miercuri, la Digi 24, cât de mare este pericolul pentru Republica Moldova dacă Moscova doreşte refacerea URSS.

“În situaţia în care avem un război la hotar, bineînţeles că trebuie să fim vigilenţi şi sunt vigilenţi la Chişinău pentru că ne dorim să păstrăm pacea în Republica Moldova, pentru că ne dorim să avem pace pe continent şi pentru că ne dorim foarte mult să rămânem partea lumii liberă”, a afirmat preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai fost întrebată care sunt riscurile pentru Republica Moldova şi pentru România în contextul regional de securitate.

Citeşte şi: Maia Sandu propune un referendum pentru aderarea Moldovei la UE chiar în ziua prezidențialelor

“Riscurile sunt mari pentru toţi, pentru că în momentul în care o ţară - şi în acest caz Federaţia Rusă - îndrăzneşte să atace o altă ţară independentă, suverană, aşa cum este Ucraina, şi dacă această agresiune nu este oprită şi dacă nu se transmite un mesaj foarte clar că nu poate fi acceptată o asemenea acţiune, din partea Federaţiei Ruse, atunci riscăm să vedem acţiuni similare, din partea altor ţări, în diferite regiuni ale lumii.

Foto INQUAM PHOTOS George Călin

Deci, acest război nu este doar despre independenţa, suveranitatea, despre încălcarea hotarelor recunoscute internaţional ale Ucrainei.

Este despre sistemul internaţional, la care noi, cu toţii, am subscris şi în conformitate cu care trebuie să fie respectate hotarele tuturor statelor, indiferent de mărimea lor”, a declarat Maia Sandu.

Citeşte şi: Maia Sandu: „Republica Moldova alege libertatea, în pofida ameninţărilor de la Moscova”

Ea a adăugat că este foarte important ca Ucraina să câştige acest război.

“De aceea este foarte important ca Ucraina să câştige acest război, iar pentru asta este tare important ca toată lumea să înţeleagă şi să susţină Ucraina şi nu doar lumea liberă. Deci, nu vorbim aici doar despre ţările democratice.

Toate ţările care vor ca hotarele lor să fie respectate, trebuie să fie interesate ca Ucraina să câştige acest război”, a mai transmis preşedintele Republicii Moldova.

"Să continuăm să ajutor Ucraina"

Maia Sandu a fost întrebată ce le-ar transmite liderilor occidentali pentru a ajuta militar Ucraina.

“Exact asta le-aş spune. Că dacă ţinem la această lume în care sunt respectate hotarele tuturor statelor şi dacă vrem în continuare să avem pace peste tot în lume, sigur, avem situaţii în diferite regiuni ale lumii, dar dacă vrem să oprim un război care se poate extinde şi care poate cuprinde mai multe ţări, atunci trebuie să continuăm să ajutăm Ucraina.

Eu cred că acest ajutor va veni, eu cred în rezilienţa ucrainenilor şi sper să avem în următoarele săptămâni decizii care să consolideze sprijinul pentru Ucraina”, a transmis Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te