Mai multe rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.03.2024 - 14:33
Mai mult rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată - Foto: Profimedia Images
Mai mult rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată - Foto: Profimedia Images

Mai multe rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată. Ucraina a lansat un atac cu dronă asupra regiunilor rusești, provocând un incendiu la cea mai mare rafinărie de petrol.

SHARE

Mai multe rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată. Ucraina a lansat un atac cu dronă asupra regiunilor rusești, provocând un incendiu la cea mai mare rafinărie de petrol a gigantului Rosneft.

Președintele Vladimir Putin a declarat că este o încercare de a perturba alegerile prezidențiale din Rusia.

Mai multe rafinării rusești au fost atacate de Ucraina, cu drone. O rafinărie Rosneft este avariată

Rusia și Ucraina au folosit ambele drone, pentru a-şi lovi reciproc infrastructura critică, instalațiile militare și concentrările de trupe, în războiul lor de peste doi ani. Kievul a lovit rafinăriile și instalațiile energetice rusești, în ultimele luni.

A doua zi după distrugerea gravă a unei rafinării Lukoil, o dronă ucraineană a atacat rafinăria de petrol Ryazan, a gigantului Rosneft, a șaptea ca mărime din Rusia, la 180 km (de Moscova. Presa rusă a declarat că aproximativ 60 de drone au fost distruse pe teritoriul Rusiei, în doar câteva ore.

„Rafinăria de petrol din Ryazan a fost atacată de un UAV (vehicul aerian fără pilot)”, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram Pavel Malkov, guvernatorul Regiunii Ryazan, care se învecinează cu Regiunea Moscova, la nord.

Citeşte şi: Drone deasupra centralei nucleare Barseback și aeroportului Malmo, Suedia. Rusia caută „ținte”

"Ca urmare, a izbucnit un incendiu. Potrivit informațiilor preliminare, sunt răniți", a spus el, fără a detalia.

Agenția de presă de stat RIA Novosti a anunțat că patru drone ucrainene au atacat fabrica, la primele ore ale dimineţii, generând un incendiu pe 175 mp. Acesta a fost stins câteva ore mai târziu. Impactul asupra producției sale nu a fost imediat clar.

Imagini video neverificate, postate pe rețelele de socializare, au arătat un val de fum negru care se ridică deasupra rafinăriei din Ryazan, care rafinează aproximativ 12,7 milioane de tone de petrol pe an, adică 4,6% din totalul petrolului rusesc, potrivit surselor din industrie, citate de Reuters.

Citeşte şi: Rusia a dat startul războiului chimic. Aruncă substanțe toxice sufocante din drone, în Herson

Reprezintă aproximativ 6,4% din producția de benzină a Rusiei, 4,1% din motorină, 7,7% din păcură și 8,0% din combustibilul de aviație, potrivit surselor. Cifrele complete ale producției rusești nu mai sunt publicate.

Foto: Profimedia Images

O dronă a fost distrusă de apărarea antiaeriană la apropierea de rafinăria Kirishi, a doua ca mărime din Rusia, din nordul Rusiei, a declarat Alexander Drozdenko, guvernatorul regiunii Leningrad. Nu a existat niciun impact asupra lucrărilor rafinăriei, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te