Liderul uneia din cele mai violente bande mafiote din lume, capturat. Era la „vânătoare de oameni”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.04.2023 - 19:05
Liderul uneia dintre cele mai mortale bande mafiote din lume, capturat - Foto: Colaj Newsweek

Un lider al uneia dintre cele mai mortale bande din lume, care se afla de luni de zile pe lista celor mai căutate persoane din America, a fost arestat după ce a folosit o identitate falsă chiar in timul în care era „la vânătoare de oameni”.

SHARE

Comandantul secund al Mara Salvatrucha (MS-13), Jose Wilfredo Ayala-Alcantara, a fost arestat după ce a fost capturat marți, în Mexico City, de o echipă de polițiști și pușcași marini.

Liderul uneia dintre cele mai mortale bande mafiote din lume, capturat. Gruparea îl venera pe diavol

Jose Wilfredo Ayala-Alcantara, în vârstă de 55 de ani, cunoscut sub pseudonimul "El indio de Hollywood", era unul dintre cei mai căutați membri ai faimoasei bande Mara Salvatrucha (MS-13).

Autoritățile din Statele Unite, Mexic și El Salvador au pornit o vânătoare pentru a doborî structurile de putere ale MS-13 și pentru a aresta 13 dintre liderii acesteia.

Iar Ayala se află pe lista celor mai căutate persoane din America încă din februarie, după o serie de infracțiuni - de la omucideri la jafuri.

Citește și: China, într-o vastă expansiune a arsenalului nuclear cu ajutorul Rusiei. Împreună pot depăși SUA

Înființată în Los Angeles în anii 1980, MS-13 are aproximativ 80.000 de membri în întreaga lume, dintre care până la 10.000 operează numai în SUA.

Banda a reușit să se implanteze în El Salvador după ce membrii au fost deportați acolo din Los Angeles la începutul anilor 1990.

Este considerată una dintre cele mai violente grupări din lume și are ca motto "ucide, violează, controlează".

Înrădăcinată în satanism, aluziile la diavol pot fi văzute în poreclele, tatuajele și îmbrăcămintea membrilor, mulți dintre ei alegând să își lipească cranii și coarne de diavol pe corp.

Citește și: Una dintre pensiile speciale a dispărut. Unde au lucrat cei care nu mai primesc acest drept

Dar, în ciuda infamiei bandei pentru crime, brutalitate și tatuaje înfricoșătoare pe față, se presupune că Ayala a fost găsit cu o relativă ușurință.

Se crede că Ayala folosea o identitate falsă și se ascundea în Mexico City și în două zone situate la mică distanță spre nord, în statul Hidalgo.

Aceasta este o nouă lovitură puternică dată grupării însetate de sânge, în timp ce autoritățile elimină liderii unul câte unul pentru a descentraliza banda.

Ayala era căutat de SUA după ce a fost numit unul dintre cei 13 lideri ai bandei MS-13 într-un act de acuzare la 23 februarie.

Aceștia au fost acuzați că au dirijat activități criminale, inclusiv crime, în Statele Unite, Mexic și El Salvador, printre alte țări.

FBI a reținut patru presupuși lideri ai bandei pe aeroportul George Bush Intercontinental din Houston, în februarie, după ce au fost expulzați din Mexic.

Un fost membru anonim al bandei a declarat pentru New York Post: "MS-13 este un virus. Și, ca orice virus, trebuie să-ți dai seama de unde provine și trebuie să-l omori", potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te