Kremlinul consideră „nebunească” ideea sancționării companiei Aeroflot pentru criza migranților

DE Elena Andrei | 11.11.2021 - 19:49
Kremlinul consideră „nebunească” ideea sancționării companiei Aeroflot/foto: moscowtimes

Moscova speră că „ideea nebunească” de sancționare a companiei Aeroflot există doar în „povești false”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

SHARE

„Să ne bazăm cu toții pe faptul că astfel de idei nebunești trăiesc doar în astfel de povești false”, a spus el, vorbind despre posibilitatea impunerii de către UE a unor sancțiuni companiei aeriene pentru implicarea în aducerea migranților în Belarus.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Yasina, a declarat în emisiunea postului de radio Moscow Echo că autoritățile poloneze au informații despre implicarea Aeroflot în criza migrației de la granița Belarus-Polonia.

Acesta a confirmat informația că Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea impunerii de sancțiuni împotriva companiei aeriene rusești. El a menționat, însă, că acest lucru nu înseamnă neapărat că vor exista astfel de sancțiuni.

Anterior, Bloomberg a raportat, citând un oficial al UE, că Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva Aeroflot la începutul lunii decembrie, din cauza situației de la granița polono-belarusă.

Citește și

Aleksandr Lukașenko amenință că taie gazul în Europa, ca ripostă împotriva sancțiunilor cerute de UE

Poliţia ungară a descoperit 103 migranţi ilegali într-un camion românesc

 

Viceministrul rus de Externe, Alexander Grușko, nu crede că Bruxelles-ul va face un astfel de pas, îndemnând liderii europeni să discute direct cu Minsk problema migranților.

Criza migranților de la granița Belarus cu Letonia, Lituania și Polonia s-a deteriorat dramatic la 8 noiembrie, când mii de oameni s-au apropiat de granița poloneză și au campat acolo.

Unii dintre ei au încercat să treacă în Polonia tăind gardurile de sârmă ghimpată. Alții au vrut să se întoarcă dar au fost opriți de focuri de armă trase de forțele din Belarus, care au dat vina pe polonezi pentru acest incident.

Uniunea Europeană acuză Minsk-ul că a escaladat intenționat criza și a cerut sancțiuni. Președintele Alexandru Lukașenko a pus situația pe seama țărilor occidentale, deoarece acțiunile lor au determinat oamenii să fugă de războiul din țările lor natale, fiind pe aceeași linie cu Moscova.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.