Kievul a rezistat celei de-a treia nopți de atacuri ordonate de Putin. Lovituri, în mai multe orașe

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.02.2022 - 08:36
Kievul a rezistat celei de-a treia nopți de atacuri ordonate de Putin. Lovituri, în mai multe orașe. / Foto: floridagoodfriday.com

Armata ucraineană și civilii înarmați, hotărâți să-și apere țara, au rezistat pentru a treia noapte atacurilor puternice ale forțelor rusești trimise de Vladimir Putin. Rușii nu au reușit să preia controlul Kievului, dar l-au pus sub un nor toxic.

SHARE

Autoritățile ucranene au anunțat, duminică dimineața, că Kievul se află sub controlul forțelor militare și de apărare teritorială ucrainene. 

”72 de ore de rezistență! Lumea nu a crezut. Lumea s-a îndoit. Dar noi nu am stat pur și simplu, ci am continuat cu încredere să luptăm cu ocupantul rus! Am arătat lumii - nu vă fie frică de Rusia, fiți puternici și respingeți-o! Sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie mai puternic! Siguranța voastră depinde de noi!”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Citește și: Președintele Joe Biden spune în ce condiții ar putea începe al treilea Război Mondial

Nor toxic deasupra Kievului, după bombardarea de către ruși a unui terminal petrolier din Vasilkov

Rachete rusești au lovit orașul ucrainean Vasilkov, situat la sud-vest de capitala Kiev, incendiind un terminal petrolier, a declarat duminică primarul orașului.

"Inamicul vrea să distrugă totul în jur", a declarat Natalia Balasinovici, într-o înregistrare video postată online.

Locuitorii din Vasylkiv și Kiev au fost anunți de pericolul norului toxic generat de incendiul de la terminalul petrolier, informează BBC.

Un băiețel de șase ani, cea mai tânără victimă a atacurilor forțelor ruse asupra Kievului

Un civil a fost ucis în oraşul ucrainean Harkov, după ce tiruri de artilerie au lovit un bloc de apartamente, transmite CNN. De asemenea, conform unui medic de la un spital din Kiev, un băieţel de şase ani a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite.

Serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că o clădire rezidenţială de nouă etaje din Harkov a fost lovită de ”artileria inamică”, sâmbătă noptea, ucigând o femeie.

Citește și: VIDEO General cecen și oamenii săi, veniți să sprijine invazia lui Putin, uciși de trupele ucrainene

Conform aceleiaşi surse, clădirea a fost afectată şi aproximativ 80 de oameni au fost salvaţi. Cei mai mulţi se adăposteu în subsolul clădirii.

De asemenea, conform unui medic de la spitalul  Okhmatdyt din Kiev, un băieţel de şase ani a fost ucis, iar doi adolescenţi şi doi adulţi au fost răniţi în urma tirurilor de artilerie, informează CNN.

Zece etnici greci, ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol

Zece etnici greci au fost ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol. Ministerul grec de Externe a cerut Rusiei să înceteze orice acţiune împotriva civililor. Ambasada Rusiei a negat că forţele ruseşti ar fi desfăşurat operaţiuni în regiune, susţinând că ”armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile,chiar şi cu armament greu”, Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a postat un mesaj pe Twitter, afirmând că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

Conform greekcitytimes.com, 10 etnici greci au fost ucşi şi alţi şase au fost răniţi în urma bombardamentelor, în doua sate situate în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, Sartana şi Buhas.

Ministerul grec de Externe a catalogat acţiunile Rusiei drept fapte criminale şi a cerut Federaţiei Ruse  să înceteze atacurile aeriene şi orice acţiune împotriva civililor.

Conform sursei citate, Ambasada Rusiei la Atena a susţinut că forţele ruseşti nu bombardează sate şi zone rezidenţiale şi că nici nu au operat în zona Sartana. 

”În acelaşi timp, subliniem că armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile,chiar şi cu armament greu. Avertizăm că regimul de la Kiev pare să foloseaască grecii, ca şi alte minorităţi etnice, ,pentru a provoca şi inflama reacţiile anti-ruse din străinătate”, a transmis ambasada.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limbile franceză şi greacă, în care afirmă că  nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

”În această seară, gândurile noastre se îndreaptă către Grecia, pentru pierderea a zece compatrioţi care locuiau în apropiere de Mariupol”, a scris Macron.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te