Kevin Ryan, general american: Rusia va folosi arma nucleară, dacă va fi pe cale să piardă războiul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.01.2023 - 08:37
Kevin Ryan, general american: Rusia va folosi arma nucleară, dacă va fi pe cale să piardă războiul - Foto: Clement Vasters

Dacă va fi pe cale să piardă,războiul, care s-ar putea sfârşi anul acesta, Federaţia Rusă va apela cel mai probabil la armele nucleare,mai degrabă decât să permită armatei sale să fie înfrântă. Aşa crede Kevin Ryan, general în retragere al armatei americane.

SHARE

Ryan a spus că, după părerea sa, Rusia „ar folosi o armă nucleară, mai degrabă decât să permită armatei sale să fie înfrântă pe câmpul de luptă”.

Vladimir Putin a amenințat de mai multe ori că va folosi armele nucleare, de când a invadat Ucraina, dar Ryan a spus că Kremlinul ar putea lua în serios această opțiune, dacă Ucraina va fi „pe cale să distrugă armata rusă, pe câmpul de luptă”, sau dacă forțele ucrainene vor fi aproape să recucerească Crimeea anexată.

citeşte şi: Războiul secret al Israelului. Armata așteaptă ordin să atace unitățile nucleare ale Iranului

„Dacă armata ucraineană va avea un mare succes în primăvară și va zdrobi armata rusă și va amenința cu recucerirea Crimeei, atunci cred că armata rusă și conducerea vor folosi o armă nucleară” nu doar ca să „distrugă țintele militare ucrainene”, dar și ca să „convingă Ucraina că dacă vor continua să lupte în acest război Ucraina va deveni un holocaust nuclear”, a spus Ryan, conform News.ro.

„Nivelul victimelor s-ar putea apropia de Hiroshima” Fostul general a adăugat că Rusia are multe opțiuni în privința folosirii unei arme nucleare.

„Nivelul victimelor s-ar putea apropia de Hiroshima sau ar putea fi mult mai puține dacă ei intenționează doar să tragă un foc de avertizare cu o armă nucleară” într-o zonă mai puțin populată.

citeşte şi: VIDEO Putin admite că are în plan un război lung în Ucraina. Pregătește a doua rachetă nucleară

Acest deznodământ, potrivit lui Ryan, care a servit ca atașat al Departamentului Apărării al Statelor Unite la Moscova, ar fi unul devastator, cu zeci de mii de potențiale victime, dar nu este cel mai probabil scenariu.

Fostul general american crede că războiul se va termina după ce ambele armate se vor lupta până la epuizare și vor suferi pierderi masive.

Cea mai plauzibilă variantă a felului în care va evolua conflictul în acest an, potrivit lui Ryan, este că războiul se va încheia fără ca vreuna dintre tabere să o domine pe cealaltă, după ce ambele armate se vor lupta până la epuizare și vor suferi pierderi masive.

Generalul american de rang înalt, Mark Milley, președintele Statului Major General, afirmase în noiembrie că în jur de 40.000 de civili ucraineni și-au pierdut viața, în războiul din Ucraina, și cu mult peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, numărul victimelor în tabăra ucraineană fiind cel mai probabil unul asemănător.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te