Kathleen Ann Kavalec, propusă ambasador al SUA în România, a fost audiată în Senatul american

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.12.2022 - 18:53
Kathleen Ann Kavalec

Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către SAenatul american. În timpul audierii, aceasta a explicat că a mai lucrat în țara noastră.

SHARE

Kavalec a punctat în fața oficialilor americani că a fost atașat cultural la ambasada de la București. „În acest rol, am călătorit în toată țara pentru a ne desfășura programele de diplomație și pentru a extinde rețeaua noastră de <<American Corners>> – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria și guvernarea americană”, a spus Kavalec.

Aceasta din urmă și-a prezentat apoi prioritățile din România, prima fiind siguranța echipei și a cetățenilor americani care locuiesc, lucrează și călătoresc în țara noastră.

Ea a lăudat apoi România pentru modul în care a gestionat criza refugiaților cauzată de războiul din Ucraina. „Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniți împotriva războiului neprovocat, nejustificat și îngrozitor al Kremlinului împotriva Ucrainei.

Poziția fermă a României în această perioadă este de lăudat. Țara și oamenii ei au primit cu brațele și inimile deschise peste două milioane și jumătate de refugiați ucraineni, dintre care peste 85.000 au rămas în țară, și i-au sprijinit cu generozitate pe acești refugiați cu asistență critică și servicii esentiale. În plus, România a sprijinit implementarea sancțiunilor fără precedent împotriva mașinii de război a lui Putin și a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte activități umanitare și de securitate”, a mai afirmat Kavalec.

Membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcţia de şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Citește și: FOTO Rusia pregătește un atac aerian masiv asupra Ucrainei. 20 de bombardiere sunt gata de atac

A supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la ambasada SUA din Moscova.

Citește și: VIDEO Cum „curăță” sistemele ucrainene HIMARS pozițiile armatei ruse. „Nu a mai rămas nimic aici”

La Washington, a lucrat ca ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative și ca director al unității economice din Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte fluent limba română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te