Kamala Harris: Biden nu este prea bătrân pentru Președinție și intenționez să candidez cu el

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.02.2023 - 16:56
Kamala Harris: Biden nu este prea bătrân pentru Președinție și intenționez să candidez cu el - Foto: Flickr/GPA Photo Archive

Respingând întrebările puse la Washington, dacă la 80 de ani Joe Biden ar mai trebui să candideze, vicepreşedintele Kamala Harris a spus că Biden „a afirmat că intenționează să candideze pentru noul scrutin și intenționez să candidez cu el, ca vicepreședinte”.

SHARE

Biden nu şi-a declarat oficial candidatura, dar toate semnele sugerează că o va face. Joi, medicul de la Casa Albă l-a declarat „apt pentru serviciu și să își îndeplinească pe deplin toate responsabilitățile, fără nici o scutire sau acomodare”, conform The Guardian.

Citeşte şi: Mark Zuckerberg, Kamala Harris și alte 88 de personalități occidentale au primit interzis în Rusia

Însă Politico a scris despre îngrijorarea din rândul democraților, că, la 80 de ani, fiind deja cel mai în vârstă președinte din toate timpurile, Biden este prea bătrân pentru a candida pentru un al doilea mandat, la sfârșitul căruia ar avea 86 de ani.

Site-ul a mai informat că unele persoane din interior cred că Harris nu ar fi un bun candidat la președinție.

Vorbind pentru NBC, Harris a spus:

„Cred că este foarte important să ne concentrăm pe nevoile poporului american, nu pe discuțiile politice din Washington DC”.

Ea a fost de asemenea întrebată despre cele afirmate de Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud și ambasador al ONU, în vârstă de 51 de ani, care candidează acum pentru nominalizarea la președinția republicană, care a cerut o nouă generație de lideri democraţi și a spus că politicienii de peste 75 de ani ar trebui să fie supuşi testelor obligatorii de sănătate mintală.

Citeşte şi: VIDEO Kamala Harris: România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate

Singurul adversar declarat al lui Haley pentru nominalizarea republicană, fostul președinte Donald Trump, este mai tânăr decât Biden, dar cu doar patru ani. Haley nu a spus că Trump este prea bătrân.

Harris, în vârstă de 58 de ani, a spus că Haley folosește „un limbaj foarte codificat”, adăugând:

„Ceea ce știu din călătoriile prin țara noastră este că poporul american vrea lideri care să vadă ce se întâmplă și să creeze soluții.

În Joe Biden, avem un președinte care este probabil unul dintre cei mai vechi și mai puternici președinți americani pe care i-am avut, în răspunsul său la nevoile poporului american”.

Haley a făcut titluri, spunând că nu crede că o lege controversată, supranumită „Nu Spune Gay”, care reglementează predarea orientării sexuale și a problemelor de gen, în școlile primare, semnată de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a mers suficient de departe.

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este de așteptat să candideze pentru nominalizarea republicană și este singurul contestatar apropiat al lui Trump, în sondaje.

DeSantis a vizat de asemenea predarea istoriei afro-americane. Harris, prima femeie americană de culoare și primul american din Asia de Sud care e vicepreședinte, a spus:

„Orice încercare de a cenzura profesorii Americii și de a le spune ce ar trebui să predea în interesul copiilor noștri... este, cred eu, o greşeală.

„Oamenii care ne cunosc copiii sunt părinții și profesorii lor... și nu ar trebui să existe vreun politician care să spună ce ar trebui să fie predat în sălile noastre de clasă.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te